Windows XP lze jednoduchou úpravou opět oživit

7

Při ukončení podpory Windows XP spustil Microsoft kampaň, ve které upozorňoval uživatele tohoto již archaického operačního systému, že jeho životní cyklus končí. Ovšem komunita nespí a byl objeven způsob jak obnovit aktualizace systému.

Dnes už archaický operační systém Windows XP není bohužel oficiálně podporován, ovšem krom jedné jeho edice. Tou je Windows Embedded POSReady 2009, která je postavená na 3. service packu tohoto systému. Úprava není přitom nijak složitá.

Windows XP

Stačí úprava jednoho registru a systém je opět možno aktualizovat, systém se totiž tváří jako onen Windows Embedded POSReady 2009, ovšem Microsoft, ani zahraniční servery tento krok nedoporučují, protože systém se může stát nestabilním.

Zdroje: neowin.net

Diskuze ke článku
opravdu nechapu
Co koho drzi na XPckach. Proc neuogradoval alespon na Win 7, ktery je hodne v pohode OS.

Ani nechci videt ty historicke notasy, na kterych lidi porad jedou ty svoje XPcka - 10kg notas se zhuntovanou baterkou, kterej rve jak kdyz startuje plne nalozeny Antonov Ruslan ...
kubik393
A co je vlastně touto cestou aktualizováno? Mám takový pocit, že Windows Embedded není určen pro běžné smrtelníky a počítače, používají ho třeba bankomaty nebo pokladní systémy, je dost jednoúčelový takže si neumím představit, co se v XP touto cestou bude aktualizovat. Ony ani systémové záplaty nemusejí být stejné, Windows Embedded POSReady 2009 se může v mnohém lišit od Windows XP a může mít i jiné nároky a slabiny, proto se nedivím, že podobné úpravy nejsou doporučovány. Jestli někdo tak milujete své Windows XP abyste si je nechávali a nevyměnili za Windows 7 nebo 8, raději nic takového opravdu ani nezkoušejte.
jarda
Nedivim se, ze Microsoft Xp zabalil. Jsou uz fakt stara.
Meyn
Nevidim duvod proc aktualizovat na novy OS muj stary PC. Vse na co ho potrebuji tam funguje...A jestli to zacne byt kryticke s bezpecnosti,tak prejdu na linuxy. Jak jednoduche...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze