Windows Store dosáhlo 2,5 miliard návštěv

43

Microsoft vydal zprávu ohledně obchodu Windows Store. Firma odhalila některé zajímavé informace a statistiky návštěvnosti. Jedná se zejména o období od spuštění operačního systému Windows 10, to znamená od konce července minulého roku až do prosince 2015.

Za toto období Microsoft zaznamenal ve Windows Store okolo 2,5 miliardy návštěv. Redmondský gigant se také pochlubil, které kategorie v obchodě uživatelé stahují nejvíce. Dle očekávání jsou to hry, které uzmuly okolo 30 % stahování.

Windows Store

TIP: Ve Windows Store naleznete už 669 tisíc aplikací

Následují různé utility a nástroje s 15 %. Kategorie Foto a Video činila 8 % stáhnutí. Uvedená návštěvnost není vůbec špatná a je vidět, že Microsoft se se svým Windows Store škrábe nahoru. Z velké části za to mohou Windows 10, které díky svému sjednocení jak na mobilních telefonech, tak na tabletech a počítačích, lákají nové uživatele.

Zdroje: wmpoweruser.com, microsoft-news.com

Diskuze ke článku
Enrico78
Je obrovská škoda, že Microsoft, který je celosvětově známou a bohatou společností s dobrými nápady, neumí pořádně nic dotáhnout do úplného konce. Windows Phone velmi fandím a přál bych si, aby se vše povedlo doladit a tento operační systém neumřel. Jelikož nejsem zastánce žádného operačního systému, musím podotknout, že stále vidím jako velký problém nedostatek kvalitních aplikací pro Windows Phone. Aplikace které jsou k dispozici a rád bych je používal, jsou většinou špatně funkční a neaktualizovány že strany vývojářů a některé aplikace stále nejsou k dispozici jako například u Androidu. Musíme si přiznat, že aplikace tvořené pro Android mají lepší funkčnost ale hlavně vzhled a právě kvůli aplikacím které mi chyběly, jsem se musel vrátit k Androidu. Budu doufat že se to snad jednou změní.
Patrik Hatas
Patrik Hatas
Najlepsie co mohli spravit zjednotit store a aplikacie.
Uz by sa mohlo tomu windowsu zacat darit. 10 vyzera dost schopne.
Chystaju sa dobre vyzerajuce lumie.
Je to skoda ze su tam take priepastne rozdiely. Aspon 7% keby mal win. Ne kazdy hajtrak kupi android ani nevie preco
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Mohli ste si dať tú námahu a rozpísať sa aj o konkurenčných platformách :)
TJ
moment, na blogu sa píše, že to je viac než 3 miliardy, tak ako to je?
https://blogs.windows.com/buildingapps/2016/02/04/windows-store-trends-february-2016/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze