Microsoft chystá vlastní obchod s e-knihami pro Windows 10

1

Přinášíme další zprávy o novinkách, které Microsoft chystá pro své Windows 10. Tentokrát se dozvídáme o zbrusu novém obchodu s e-knihami, kterým bude gigant z Redmondu konkurovat Google Knihám a dalším vývojářům. Tento obchod má přitom přijít již v dubnu společně s velkým Creators Update Windows 10.

Windows 10

Microsoft o sobě dává opět vědět, přičemž tentokrát máme dobré zprávy především pro zapálené čtenáře. Dočkáme se totiž zcela nového obchodu s e-knihami pro Windows 10 vytvořeného přímo Microsoftem. Softwarový gigant tak navazuje na zavedení nové funkce související s knihami z konce loňského roku, kdy vydal podporu EPUB (electronic publication) pro svůj prohlížeč Edge.

Obchod s knihami pro Windows 10

TIP! Microsoft testerům zpřístupnil další porci novinek Creators Updatu

Obchod s knihami bude integrovaný jako speciální sekce přímo ve Windows Store, kde si budou uživatelé smět kupovat knihy od dlouhé řádky vydavatelů. Samotné nakupovaní knih bude fungovat naprosto stejně jako kupování aplikací, her či hudby – jednoduše si najdete vámi požadovanou knihu a kliknete na tlačítko „Koupit“.

Jakmile si knihu pořídíte, můžete ji okamžitě začít číst v prohlížeči Microsoft Edge, který dostane rovněž dedikovanou sekci pro knihy a bude tak fungovat jako čtečka. Právě zde najdete veškeré vámi pořízené knihy z Windows Store. Díky silné podpoře EPUB v prohlížeči Edge bude možné přidávat do knih také záložky, snadno vidět přehlednou tabulku obsahu a mnoho dalšího. Zároveň lze také upravit vašemu EPUD prohlížeči knih vzhled, velikost písma či font.

Další obrázky nového obchodu s e-knihami

Nový obchod s e-knihami přijde s nadcházející aktualizací Windows 10 Creators Update, která je naplánována na duben letošního roku. K dispozici bude samozřejmě jak ve Windows 10 pro PC, tak i pro mobilní zařízení s Windows 10 Mobile.

Zdroje: windowscentral.com, mspoweruser.com