Ve Windows Store naleznete už 669 tisíc aplikací

56

Windows Store byl vždy považován za chudého příbuzného velkých obchodů s aplikacemi, aktuální informace však naznačují něco jiného. Ve Windows Store, ve kterém nalezneme aplikace jak pro mobilní telefony, tak také tablety a PC, je již 669 tisíc aplikací.

Jak jsme již ovšem zmínili, v téměř 670 tisících aplikacích nalezneme i ty pro klasické počítače a tablety, přesný počet aplikací pro mobilní platformu není známý. I tak jde ovšem o slušné číslo vzhledem k tomu, že Windows Store byl vždy považován za chudou alternativu. Jen pro srovnání, od ledna roku 2014 se zvýšil počet aplikací o 67 %. App Store pro iOS přitom zastřešuje zhruba 1,5 milionu aplikací, Obchod Play jich má zhruba o 100 tisíc více.

Windows Store

Problém platformy Windows Phone je však v něčem jiném. Uživatelé nemotivuje nákup takových zařízení proto, že některé důležité aplikace stále chybí, na druhou stranu vývojáři nebudou produkovat aplikaci pro zařízení, která nikdo nekupuje. Jedná se tedy o začarovaný kruh, který snad rozsekne blížící se nástup Windows 10 pro mobilní telefony. Pro Microsoft jsou tak velkým zdrojem příjmů alespoň patenty, které licencuje výrobcům zařízení s Androidem.

Zdroje: phonearena.com, news.microsoft.com

Diskuze ke článku
Arnošt
...a všecky stojí za hovno
Martin P.
Pod pojmem vyzvánění screensavery a wallpaper si moc nepředstavuji slovo aplikace.

Z cca 50 nejpoužívanějších mobilních aplikací jich pro platformu chybí 75%....
Petr
Aplikací i her opravdu hodně přibývá a já můžu říct že jsem v zásadě spokojený, nic mi nechybí.
Pietor
Stále doufám že desktopový Windows udělá vývojářům příležitost k tvoření aplikací které jsou na androidu a iOs....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze