Windows RT dostává aktualizaci s nabídkou Start

Již mrtvý systém Windows RT, který se objevil například v tabletu Microsoft Surface 2, dostává aktualizaci, s níž přichází nabídka Start, podobná té z Windows 10. Zároveň přinese aktualizace i lehce pozměněnou přihlašovací obrazovku a další novinky.

Windows RT je jakousi odlehčenější verzí Windows 8 a 8.1. Přesto, že tento operační systém nezaznamenal příliš úspěchů a Microsoft se rozhodl nepřinášet jej do dalších zařízení, myslí na jeho stávající uživatele a přináší velkou aktualizaci.

TIP: Aktualizace systému Windows RT v září přinese nové menu Start

O této aktualizaci jsme se dozvěděli již v srpnu tohoto roku, když Microsoft oznámil, že zařízení s RT nebudou upgradována na nové Windows 10, ale v září přijde velká aktualizace. Jak Microsoft slíbil, aktualizace přišla, a uživatelé tak nepřichází o novou nabídku Start, která sice není identická jako u Windows 10, nicméně se jí velmi podobá.

Windows RT

Nabídka strat ale není ve výchozím nastavení povolená. Pro její povolení musíte odsouhlasit nabídku Start při načtení systému, popřípadě ji ručně povolit v panelu nastavení. Mění se lehce i chování Internetu Explorer. Pokud IE spustíte z nabídky Start, pak se otevře na celou obrazovku v takzvaném „immersive módu“, pokud ho ale otevřete ze zástupce na ploše, spustí se jako nezávislá desktopová aplikace.

Microsoft také lehce pozměnil přihlašovací obrazovku, která nyní zahrnuje podporu kruhového obrázku vašeho účtu, tato podpora byla zároveň aplikována i do nabídky Start, nastavení účtu a dalších dialogových oken.

Zdroje: theverge.com, support.microsoft.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze