Prohlížeč Microsoft Edge se naučí blokovat reklamy

14

Na akci Microsoft BUILD 2016 byla řeč i o novém internetovém prohlížeči Edge, který Microsoft nasazuje do operačního systému Windows 10. Potvrdilo se další rozšíření, které přinese možnost blokovat reklamy.

Microsoft Edge

Nový prohlížeč Microsoft Edge je náhradou za dnes již legendární Internet Explorer, který však doplatil na svou pošramocenou pověst. Nástupce, který dorazil společně s novým systémem Windows 10 v loňském roce, se však prosazuje velmi obtížně a aktuálně má celosvětový podíl pouze kolem 1,5 %. Tuto nelichotivou statistiku se Microsoft snaží vylepšovat přidáváním nových funkcí. Na včerejší konferenci tak například potvrdil, že příští aktualizace bude zahrnovat rozšíření zabraňující zobrazování reklam. Podobnou funkci mnozí znají od společnosti AdBlock, který je pro prohlížeč Edge již také potvrzen.

TIP! Windows 10 rostou nejrychleji, běží již na 270 miliónech zařízeních

Nezůstane však u jediné novinky a v nejbližší nové verzi se opět prohloubí integrace vyhledávače Bing do prohlížeče Edge. Nově budete moci využívat i překladač Bing, avšak do češtiny patrně texty přeložit nepůjde.

Zdroje: thenextweb.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Ondra
Furt všechno na počítač -__- Už mě to nebaví.... Mám Windows phone dlouho, teď už WM10 a žil jsem v naději že ty aplikace a všechno se spraví...
Opak je pravdou jsem u windowsu přes 3 roky a furt stejný..
Dokud pořádně neudělají: Facebook, Messenger, Instagram, Youtube, Skype, Whatsapp a nedoladí systém, protože všechny aplikace neskutečně padaj tak to nikdo nebude chtít.. Mě už to opravdu nebaví..
tomas
Chcel by som sa opytat. Msedge vie menit pozadie na tmave? Aby mi to nezralo baterku. Dik
Allname
Ano umí, najdeš to v nastavení.
Jakub
Tak na PC už jsem se s reklamou tak nějak smířil. Už to není tak nejhorší jako kdysi. Ale teda doufám, že se to dostane do mobilního EDGE, tam ty reklamy zbytečně žerou data.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze