Chystané novinky u WP: ukládaní aplikací na kartu a správce souborů

20

V příštím roce čeká operační systém Windows Phone velká aktualizace s označením 8.1, nebo chcete-li Blue, která přinese hned několik novinek. Potvrzený je například správce souborů a také dlouze vyhlížené ukládání všech dat na kartu.

První novinkou bude možnost ukládat aplikace a také přílohy e-mailů na paměťovou kartu. Tato možnost značně ulehčím mnohdy malým interním pamětím. V současné době je možné na kartu ukládat pouze hudbu, videa a také fotografie. Další vítaná inovace se týká naposledy spuštěných aplikací. Ty je nyní možné zavírat křížkem, avšak od verze Windows Phone 8.1 je bude možné zavřít tahem prstu. V podstatě tedy stejně, jako na operačním systému Android.

TIP! 14% v ČR prodávaných telefonů má Windows Phone

Spolu s aktualizací Windows Phone 8.1 dorazí také správce souborů, další věc, která na systému od Microsoftu citelně chybí. Celý trojlístek novinek jistě uvítá nejeden uživatel a je tedy otázkou, kdy se velké aktualizace dočkáme. Spekulace hovoří o druhém čtvrtletí 2014, tudíž bychom se mohli dočkat už například v dubnu.

Zdroje: windowsphone.uservoice.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
René
Mel se moznost vyzkoušet několik druhu Micro sd HC karet o velikosti 16 gb (a-data class 10 premiér,sandisc ultra class 10,Samsung class 10,Kingston class 4,a-data class 4 a nějaký ty čínský bazmeky bez značky)....Ty neznačkové samozřejmě propadli co se týkalo zápisu a čtení,děs běs a u značkových karet byl poznat jen zápis,se čtením z karty nebyl problém ať už se jednalo o class 4 nebo class 10.
pedro
Tak to se mi libi :)
Filip Hoang
Filip Hoang
Tak to se opravdu velmi těším. :)
Nokia je stále velmi napřed co se samotného vylepšování OS týká, ovšem konečně to vše dohání i Microsoft samotný. Jsem zvědav, co vše stihnou, jelikož můj další hl. model bude jistojistě WP, tak doufám, že se do té doby odstraní nedostatky, které prozatím má. :)
blue.sun
Opravdu je potřeba mít tu druhý, jen jinak vypadající android? Nebylo by pro MS lepší vydat jen lauchner do droidu se vzhledem WP8, ten by měl stejné vlastnosti (akorát i včetně droidích lagů).
Stane se z toho moloch, který ztratí to nejzajímavější, co měl - svižnost při menší hardwarové náročnosti. A to jsem dával WP takovou naději... :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze