Windows 10 rostou nejrychleji, běží již na 270 miliónech zařízeních

22

Kromě představování novinek se Microsoft na úvodní konferenci k akci BUILD 2016 také pochlubil zajímavými čísly. Aktuální Windows 10 jsou nejrychleji se rozšiřujícím systémem od Microsoftu a výrazně předčily legendární Windows 7.

Lenovo IdeaPad Yoga 500 14\"

Na úvod si dejme menší rekapitulaci. Windows 10 byly mezi uživatele vpuštěny 29. července 2015 a již pouhých 24 hodin poté si je nainstalovalo 14 miliónů uživatelů. Magickou hranici 100 miliónů „desítky“ pokořily v září a na přelomu roků 2015/2016 se Microsoft pochlubil překonáním 200 miliónové hranice. Včera se americký softwarový gigant vytasil s dalším číslem. Aktuálně běží operační systém Windows 10 na 270 miliónech různých zařízeních. To je po 8 měsících velice slušný výsledek. Současně je však nutné podotknout, že aktualizace je poskytována zdarma pro uživatele Windows 7 a Windows 8.1 a tato možnost je platná až do 29. července 2016. Microsoft navíc uživatele do aktualizace i poměrně tlačí, což může také hrát svou roli.

TIP! Facebook, Instagram a další se dočkaly univerzálních aplikací

Windows 10

Zajímavé je rovněž srovnání s legendárními a stále nejrozšířenějšími Windows 7. Oproti nim se Windows 10 ve stejném časovém úseku šíří o 145 % rychleji. Microsoft je samozřejmě velmi spokojen a současně vidí velmi nadějně dosažení vytoužené mety 1 miliardy zařízení v nejbližších letech.

TIP! Windows 10 Anniversary Update, aneb Cortana je všude

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Ufal
Proč ne? W10 jsou fakt dobrým systémem a rád bych přešel ze 7 kdyby mi to práce umožnila :-(.
pepa
bodejd by nerostlo kdyz prudici hlaška aktualizace se z "upgradovat nyni - později" změnila na "upgradovat nyní - večer" :-D :-D
Standa
270 milionu dušiček ;)

A jablečnej vodník jich má 1 miliardu :D
Honza “Nedos” Nedvěd
Honza “Nedos” Nedvěd
A kolik z vás už obnovovalo W7 z W10 po tom co se ty sv*ne samy aktualizovaly a třeba polovina programů a tiskáren nefungovala?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze