Windows 10 překonaly metu 100 milionů instalací

14

Nejnovější operační systém od Microsoftu, Windows 10, se světem utěšeně šíří od konce července letošního roku a díky bezplatné možnosti aktualizace je šíření prozatím poměrně rychlé. Dle posledních odhadů totiž byla pokořena magická hranici 100 miliónů instalací.

Windows 10

Microsoft si vytyčil cíl mít své „Desítky“ do tří let na 1 miliardě zařízení. Číslo je to značné, ale díky bezplatné aktualizaci a nijak zásadně nevzrůstajícím nárokům na hardware by to Microsoft měl dokázat. Již během prvních 24 hodin k instalaci přikročilo 14 miliónů uživatelů. Za dva týdny už to bylo 53 miliónů a po prvním měsíci 75 miliónů uživatelů. Nyní se objevily první informace, že pravděpodobně došlo k překonání hranice 100 miliónů instalací. Microsoft však ještě nic oficiálně nepotvrdil.

TIP! 5 věcí, které jsou ve Windows 10 horší než ve Windows 8.1

Windows 10
Podíl Windows 10 versus XP a 7

Pokud se číslo potvrdí, Microsoft za dva měsíce zvládl splnit 10 % ze svého dlouhodobého plánu oné zmíněné jedné miliardy a termín tří let se bude zdát opět o něco reálnější. Důkazem toho, že hranice pravděpodobně byla pokořena, je i vzrůstající tržní podíl, který již předčil legendární Windows XP a s podílem přes 9 % se Windows 10 pomalu blíží k předchozí verzi Windows 8.1, která aktuálně drží zhruba 14 % podíl. Velkou výzvou je ale překonání podílu velmi oblíbené verze Windows 7.

Zdroje: wmpoweruser.com, gs.statcounter.com

Diskuze ke článku
Anonymní uživatel
A já mám pořád XP :(
Xwert Is
Xwert Is
No za chvíľu sa pridajú mobily, tablety atď..
Snáď to rozhýbe konečne vývojárov tým správnym smerom ...
neo taa
neo taa
Není šance, není žádný pádný důvod proč by to mohli dokázat.
jiri
A ja jsem presel na ubuntu, na desktopu i mobilu. Naprosta spokojenost. Nevidim jedinej duvod se vracet k MS.
BTW, redakce by se mohla venovat par clanku i Ubuntu Touch, ackoliv je to mladej system, s kazdou aktualizaci je videt obrovskej skok vpred. Kdyby misto deseti clanku o Applu bylo jenom devet za den, prostor a cas by se mohl najit. Co vy na to, pani redaktori?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze