Nové Windows 10 si nainstalovalo již 200 milionů uživatelů

49

Microsoft ještě v letošním roce stíhá pokořit další důležitý milník týkající se nových Windows 10. Ty si totiž již nainstalovalo za necelého půl roku 200 milionů uživatelů po celém světě.

Windows 10

Nejnovější Windows 10 se začaly na počítače, notebooky a tablety šířit na konci července letošního roku. Microsoft si vytyčil cíl, dostat systém do tří let na 1 miliardu zařízení a cíl to rozhodně není nesplnitelný. Windows 10 se totiž šíří zcela zdarma pro všechny uživatele, kteří na své stávajícím zařízení mají nainstalovány Windows 7 nebo Windows 8.1. Již jeden den po vypuštění aktualizace se Windows 10 nacházely na 14 milionech zařízení. Magickou metu sta miliónů pokořily na sklonku září.

Lenovo IdeaPad Yoga 500 14\"

Nyní se Microsoft může radovat znovu, neboť o další tři měsíce později je pokořena meta 200 milionů instalací. Z původně vytyčeného cíle má tedy softwarový gigant splněnou pětinu, a to za necelý půl rok. Vidina jedné miliardy instalací za dva a půl roku je tak zcela reálná.

Zdroje: winbeta.org, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Randula Libor
Randula Libor
Podle mě nemá Microsoft šanci svůj cíl splnit. Kdo chtěl, tak už upgradoval a zbylých 800mil. už budou čistě nová zařízení.
Patrik Hatas
Patrik Hatas
Podla mna sa win10 podaril.
Ide o to ze doladili pouzitelnost aplikacii. Ten kto ich odmieta, nech zostane na win7. Na desktope uz moc nieje co zlepsovat preto konzervativneho uzivatela neoslovi uz nic.
Na win8 nam ukazali ako to vyzerat nema. Dlazdice cez fullscreen, aplikacie s jednoduchym touch ui, prepinanie desktop metro desktop metro.
Moj nazor je taky ze obchod s aplikaciami sa vyborne hodi aj na desktop.
1) dostupne na jednom mieste v store, hodnotenie uzivatelov, kategorie. (nehladam torrenty, prehravace, banky, internetove obchody po nete) pripnem si dlazdicu internetoveho obchodu, zobrazi sa mi notifikacia, aktualizacia ceny apod.
2) oddelenie pracovnej a konzumnej casti windows. (pracujem s photoshopom, chcem ale rychlo zistit predpoved pocasia) win klavesa, dlazdica hotovo. Vsak si predstavte. Zive dynamicke aplikacie. V obchode si zakliknem aby ma upozornilo na zlavu telefonu, vyskoci notifikacia na dlazdici atd, lepsie ako ikony rozhadzane po ploche
Honza
Ať jde mrkve do kelu i s jeho trapnými 8-mi bitovými dlaždicemi. Programátoři jak Brno.
Jirka.T
Přešel jsem na 10 a byla to největší chyba
Neustálé chyby, modrá obrazovka a problém s ovladačia nabídka start prostě někdy vůbec nefunguje.. Mám starší model lenovo t410si, pořád šlape parádně už 5 let, ale tímhle jsem to dokur.vil.. Prováděl jsem čistou instalaci.. :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze