Windows 10 nyní běží na desetině všech počítačů

74

I když se tu a tam objeví čísla o počtu instalací posledního operačního systému od Microsoftu, které se už počítají ve stamilionech, lepší náhled na problematiku dá až poměrné zastoupení jednotlivých operačních systémů.

Průzkum pochází od firmy Net Application, která sleduje provoz na více jak deseti tisících webech. Podle ní se v prosinci Windows 10 přiblížily magické hranici, když dosáhly podílu 9,96 %. Pro srovnání to bylo rovných 9 % v listopadu, 7,94 % v říjnu a 6,63 % v září.

operační systémy 2015
Podíl Windows 10 roste, ale na W7 to zdaleka nestačí.

TIP! Podobný článek pojednávající v absolutních číslech si můžete přečíst zde.

I když to vypadá jako úspěch, k vytouženým metám má Microsoft ještě daleko. Přední příčku stále neohroženě okupují Windows 7, které měly v prosinci podíl více jak 56 %. Na druhé příčce jsou už delší dobu nepodporované Windows XP s necelými 11 %. Třetí příčka patří Windows 8.1 s 10,3 %. Podíly všech tří verzí však pomalu klesají.

Zdroje: netmarketshare.com

Diskuze ke článku
Lukas
Windows 10 na pc moze byť... Ale na mobile je to hnoj a katastrofa.. Na lumii 640 xl este nieje oficialna ale na 950 uz ano... Popisem stupidne problemy... Chcem stiahnut jazyk klavesnice a nic napisalo,, stahuje sa" a A potom znovu ,, vyžaduje sa pozornosť" Garantujem že som to skúšal stiahnuť cez dvadsaťkrát. A nič! Potom ďalej server odchádzajúcej pošty na outlooku nedostupný, musel som použiť Google, pretože outlook nesiel odoslat ani za boha.. a k nastaveniam odchádzajúci pošty sa nebolo mozne dostat.. Žiadne tam neboli! . Ďalej otvorím nastavenia ,, synchronizácia -onedrive. a čo nevidím? Nic! Čierna obrazovka. Vrátil som sa o krok späť a skúšam to znova. na 5 krat sa menu objavilo. Ešte tu niekto bude obhajovať Windows Mobile? To musia byť riadny fanaticky Blázni.Nakoniec som musel urobiť downgarde , cez pocitac , inak to samozrejme nejde - čo je úplne choré. ale instalovat smerom hore ide aj bez pc. Navyše vyžaduje sa pri tom Windows..Takže pre užívateľia MAC OS X maju smolu
Lukas
Takže nakoniec som musel takto s týmto maturovať: Downgrade na Windows 8.1 cez windows, ešte šťastie že som mal iný počítač s windows. A potom znovu instalovat cez windows insider Windows 10.
Dalej ten super glance sreen funguje ako chce.. Raz hodiny zobrazuje a raz iba čierny displej. co je to za super glance screen? Bože môj. Microsoft je 10 násobne bohatsi ako napr. Blackberry ale obroti Blackberry OS je Windows 10 len paskvil aj ten ich store.. Male ubohe bleckberry je na tom lepsie aj co sa tyka OS aj kvality app v store..Hnus je to preto ze Microsoft ma mnoho peneazi a moznosti a taky paskvil vyrobí a stale nieje hotovy... Blackberry stihlo svoju 10 tku urobit za 2 roky... Nebaví ma byť vecny betatster microsoftu a este za to platit..
Jarda Pulec
Jarda Pulec
Tvoje chyba, neměl sis instalovat testovací verzi a pak nadávat, že nechceš dělat betatestera... O chybách různých verzí už toho bylo napsáno mraky. Co se teď vztekáš? Já bych si to do svýho primárního telefonu teda nedal.
Lukas
Dalej kde je na lumii rychle nastavenie profilov vyzvanania a jeho prepnutie.? Napr tichy, len schodzka, vibrovanie len a pod? Kde je rychla zmena profilov? alebo automaticka podla naplanovanej schodzky v kalendari?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze