Nová Nubia Z1 skloubí eleganci, výkon a silnou baterii

6

Ačkoliv o značce ZTE v našich končinách už dávno neslýcháme, občas se k nám dostanou modely její značky Nubia. Dnes byl představen nejnovější přírůstek s označením Z1, který se rozhodně nemá zač stydět. Stylový vzhled je podpořen výkonným hardwarem a čtečkou otisků prstů. Dost možná hlavním lákadlem však bude baterie s kapacitou 5 000 mAh.

Nubia Z1

Nová Nubia Z1 je designovým směrem opět věrna svým kolegyním. Těšit se můžete na zaoblené hliníkové tělo. I přes větší rozměry by tak telefon měl pohodlně padnout do ruky. Velikost půjde na vrub displeji, jehož úhlopříčka narostla na 5,5 palce. Full HD rozlišení pak zajistí jemnost 401 PPI. Pod kapotou se nachází osmijádrový procesor Helio P10 od MediaTeku s taktem 1,8 GHz. Vhod přijde 3GB operační paměť nebo velkorysé 64GB úložiště, které rozšíříte o dalších až 128 GB pomocí paměťové karty. Pakliže se obejdete bez paměťovky, získáte možnost využívat dvě nano SIM karty. Slot je, jak již tušíte, hybridní a lze využívat vždy buď dvě nano SIM karty nebo jednu nano SIM kartu a paměťovou kartu.

TIP! Nubia Z11: výkonná novinka bez bočních rámečků kolem displeje

Nubia Z1

Prostředí využívá možností Androidu 6.0, ale dostalo se též na nadstavbu Nubia UI 4.0. Na zadní straně se kromě 13megapixelového fotoaparátu nachází také čtečka otisků prstů. Čelní stranu pak okupuje kamerka se shodným rozlišením, které je na zadní straně. Velkým lákadlem by měla být baterie. Kapacita 5 000 mAh působí více než nadstandardně a telefon by tak při běžném vytížení mohl vydržet i několik dní na jedno nabití. Po stránce konektivity se novinka pochlubí například konektorem USB-C, GPS s GLONASS nebo podporou LTE.

Nubia Z1 se již velmi brzy začne prodávat na domácím čínském trhu, a to ve zlaté a stříbrné variantě. Její cena se bude pohybovat kolem 6 200 Kč bez daně. Dostupnost na českém, respektive evropském trhu, je v tuto chvíli neznámá.

Technické parametry Nubia Z1

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P10, CPU: 8×1,8 GHz, GPU: ARM Mali-T860
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, 6 200 Kč

Zdroje: nubia.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Redmarx
Jenze zatim zadna Nubia nepodporovala ceske LTE, kde berete teda tu odvahu napsat LTE:ano, kdyz to na 99% nepodporuje?
palva
Rudý Marx neví co je to za dělo třeba NubiaZ9 Classic, Nubia Z7 nebo nová Nubia Z11...... hlavně že povídá o LTE.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze