Vyzkoušeli jsme zajímavá řešení chytré domácnosti od Nokie

10

Vývoj na mobilním trhu jde neuvěřitelně kupředu a společnost Nokia se pouští do nových a pro ni do určité míry neznámých odvětví. Nejedná se tedy zdaleka jenom o nové smartphony, ale na MWC jsme se například mohli setkat s řešením pro chytrou domácnost, sledování zdraví nebo různými typy wearables.

Internet of Things a chytrá domácnost jsou témata, která jsou v posledních měsících často rozebírána ze všech možných úhlů pohledu. V tomto odvětví se skrývá obrovský potenciál a mnoho výrobců by jej samozřejmě rádo využilo. Patří mezi ně také Nokia, která na to jde trochu šalamounsky. Místo vlastního vývoje na trhu hledá zajímavé nápady a společnost poté koupí. Stejným způsobem se pod hlavičku Nokia dostala také společnost Withings, která stojí v pozadí většiny představených produktů.

Chytrá domácnost v podání produktů Nokia (Withings)

Na stánku jsme se tak mohli podívat nejen na hodinky Withings (Nokia) Activité Steel, ale také novou generaci hodinek Withings (Nokia) Activité Steel HR. Tato novinka kromě času a vašeho postupu v plnění denních cílů nabídne i malý displej a navíc senzor srdečního tepu. Přímo na malém displeji si tak můžete prohlédnout notifikace zatímco hodinky sledují váš sportovní výkon a co je nejlepší? Výdrž více než 20 dnů na jedno nabití!

Dalšími zajímavými produkty byly například chytré váhy Body a Body Cardio. Stejně jako ostatní produkty, tak i tyto chytré váhy byly již prezentovány výhradně pod značkou Nokia, ale jinak se jedná opět o produkty z dílny Withings a pomáhají vám sledovat nejen svůj zdravotní stav skrze pravidelné inteligentní vážení. Sledování zdravotního stavu umožňují také další produkty, jako je chytrý měřič krevního tlaku nebo ultra–rychlý bezdotykový teploměr. Ten se mi osobně velmi líbil a jeho používání je až neuvěřitelně snadné.

TIP!

Nokia kupuje Withings. Sáhne si hluboko do kapsy

Celkově je opravdu skvělé, že Nokia stále hledá nová a nová řešení a v případě akvizice nechává danou společnost dál pracovat jak sama chce a potřebuje. To, že se Withings stalo součástí značky Nokia tak nevnímám jako špatný krok, ale spíše naopak. Nokia se v posledních měsících a letech profiluje jako moderní a dynamická značka, čemuž paradoxně pomohl prodej jeho mobilní divize. Nokii se ulevilo a mohla se soustředit na vývoj aktuálních technologií v jiných odvětvích, aby se po nějakém čase vrátila zpět jako stylová značka se zajímavým portfoliem produktů.

Diskuze ke článku
kleinak
No perfektní, konečně něco co opravdu vypadá jak hodinky a vydrží 20dní
Jen tak dále, uvidíme až po nějaké pořádné uživatelské recenzi.
ANO
https://openconnectivity.org/about/membership-list
Vidim, ze HMD ani Nokia nejsou soucasti, cili na vsechno bude potreba specialni aplikace, specialni telefon se specialnim systemem, takze naprosto vyhozene prachy. Co neni dnes OCF ready je odsouzeno k zaniku. Zajimalo by me, jestli to nejak naroubuje samsung, huawei atd do lagroidu, kdyz gugl neni soucasti konsorcia. Kazdopadne applisti jsou asi (zatim) nahrani ....
Ondra
Vojta je nejlepší! :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze