Vydejte se s námi do unikátního T-Mobile Magenta Experience Center

Videoreportáž z „prodejny“ budoucnosti
Vydejte se s námi do unikátního T-Mobile Magenta Experience Center
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Z Experience Center si můžete kromě telefonu či nového zážitku odnést také hlávku salátu
  • Uvnitř je chytrá kuchyně, studio pro natáčení podcastů nebo herní zóna

Pokud se domníváte, že operátoři během koronavirové pandemie „usnuli na vavřínech“ a žádné nové prodejny neotvírají, naše videoreportáž vás vyvede z omylu. Navštívili jsme totiž unikátní prostory T-Mobile Magenta Experience Center v obchodním centru Arkády Pankrác.

T-Mobile otevřel prodejnu budoucnosti – reportáž

Experience Center přitom vzniklo na základě unikátního konceptu, který nemá v České republice (a pravděpodobně ani v Evropě) obdoby. Kromě zaměstnanců společnosti T-Mobile se na projektu podíleli také vysokoškolští studenti, podle jejichž návrhů bylo na plochu s rozsahem více než 800 m2 zakomponováno několik zajímavých prvků.

Svou zónu si najde každý

Ihned po vstupu do prostorů Experience Center vás uvítá robot Pepper T-Dee od SoftBank Robotics, který je schopný rozeznat obličej a vyjádřit až pět základních lidských emocí. Podle toho přizpůsobí svou komunikaci, člověka může rozveselit vtipem, zahrát si s ním hru nebo se mohou společně vyfotit.

Na ploše přes 800 metrů čtverečních se následně můžete projít různými zónami. Kousek od vchodu lze například spatřit herní zónu, kde si mohou návštěvníci zahrát některou z her na nejnovějším Xboxu Series X. K dispozici je také několik menších her využívajících virtuální realitu.

Vzhledem k rostoucí popularitě podcastů obecně však najdete v T-Mobile Magenta Experience Center rovněž speciální zvukově odizolovanou místnost určenou právě pro natáčení podcastů. Návštěvníci tak mohou nejen nahlédnout do zákulisí produkce, ale zároveň získat reálnou představu o tom, co vše tvorba obnáší.

Dále si lze v prostorech osahat nejnovější mobilní zařízení a nejrůznější zajímavé příslušenství od společností Samsung, Xiaomi nebo například DJI. Narazíte zde tak nejen na nové modely vlajkových lodí, ale klidně třeba i na profesionální gimbaly a další vybavení.

Z prodejny si možná odnesete i salát

Velmi netradiční částí Experience Center je odpočinková zóna s kávovarem Nespresso (na místě můžete odevzdat použité kapsle určené k recyklaci), ale hlavně hydroponická stanice, kde je měsíčně vypěstováno několik stovek nejrůznějších bylinek a salátů. Může se tak stát, že budete prostory opouštět nejen se zážitkem či novým telefonem, ale také s hlávkou salátu.

Zajímavá je i špičkově vybavená kuchyňská linka s chytrou plotnou, která dokáže poradit s jednotlivými recepty. Samozřejmě nechybí ani chytrá lednička s průhledným sklem „na zaklepání“.

Skvělé místo pro přednášky

T-Mobile Magenta Experience Center slouží kromě výše uvedeného také jako prostor pro vzdělávání. Ve dvou velkých místnostech (které lze pomocí posuvné stěny spojit v jednu) probíhají nejrůznější přednášky, jež mohou být zároveň streamovány.

Pro komplexní pohled do prostor této netradiční „prodejny“ se doporučujeme podívat na naši videoreportáž. Do komentářů nám nezapomeňte napsat, jak se vám projekt T-Mobile Magenta Experience Center líbí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze