Samsung oficiálně představuje chytrý přívěsek Galaxy SmartTag+ s technologií UWB

Samsung oficiálně představuje chytrý přívěsek Galaxy SmartTag+ s technologií UWB
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • K vyhledání ztraceného předmětu lze využít rozšířenou realitu
  • Doporučená maloobchodní cena činí 1 099 Kč

Samsung dnes oficiálně představil chytrý přívěsek Galaxy SmartTag+, který disponuje technologiemi Bluetooth Low Energy (BLE) i ultra-wideband (UWB), díky čemuž umožňuje přesnější lokalizací než předchozí model. Rovněž využívá technologii rozšířené reality, s jejíž pomocí dokáže uživatele velmi jednoduše přivést ke ztracenému předmětu pomocí fotoaparátu chytrého telefonu.

Galaxy SmartTag+ lze připevnit na libovolný předmět, třeba na batoh nebo klíče, a pak je najít pomocí služby SmartThings Find na mobilním zařízení Galaxy .

K hledání přispívá rozšířená realita

Do výbavy Galaxy SmartTag+ patří jak Bluetooth ve verzi BLE, tak i technologie ultra-wideband (UWB). Díky ní lze k hledání ztraceného předmětu využít i systém rozšířené reality (AR). Slouží k tomu funkce AR Finder, která uživatele snadno navede k hledané věci na displeji chytrého telefonu s podporou UWB (např. Galaxy S21+ nebo S21 Ultra). Na displeji se zobrazí vzdálenost od hledaného předmětu a šipka ve směru, v jakém máte hledat. Když se k předmětu dostatečně přiblížíte, může navíc přívěsek hlasitě zazvonit, takže věc najdete, i když zapadla třeba pod gauč.

Přívěsek lze lokalizovat i na velkou vzdálenost

Výhody přívěsku Galaxy SmartTag+ se doplňují se schopnostmi aplikace SmartThings Find – ztracený předmět lze lokalizovat na mapě i v případě, že se nachází daleko od vás. Díky Bluetooth LE se totiž přívěsek dokáže připojit k libovolnému zařízení náležejícímu do ekosystému Galaxy, a s hledáním tudíž mohou pomoct majitelé dalších přístrojů této řady. Když v aplikaci SmartThings Find nahlásíte ztrátu přívěsku, dokážou jej lokalizovat zařízení Galaxy, která mají zapnutou funkci SmartThings, a vy dostanete hlášení o jeho poloze. Veškerá data jsou samozřejmě šifrovaná a chráněná, o poloze přívěsku se tedy dozvíte jen vy, a nikdo jiný.

Dálkové ovládání chytrých zařízení jediným stiskem tlačítka

Přívěsky Galaxy SmartTag+ a SmartTag ovšem mají i jiné funkce, neslouží jen k lokalizaci ztracených předmětů. Zapomněli jste vypnout lampu na nočním stolku a šli jste ven? Nemusíte se vracet domů, přívěsek zvládne zhasnout za vás. Plní i jiné úkoly, stačí si je nastavit v aplikaci SmartThings a pak jen stisknout tlačítko.

Přívěšek Galaxy SmartTag+ bude v České republice dostupný od 30. dubna 2021 v modré a černé. Doporučená maloobchodní cena činí 1 099 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze