Vyzkoušeli jsme Xperii X10 s Androidem 2.1 (video)

23

Podívejte se, co vše nového přináší aktualizovaný Sony Ericsson Xperia X10 s novou verzí operačního systému Android 2.1. Natáčení HD videa, 5 pohotovostních obrazovek, novou grafiku a další změny jsme pro vás natočili.

Jak jsme vás již několikrát informovali, Sony Ericssony X10, X10 mini a X10 mini pro se konečně dočkaly dlouho očekávaného updatu, zahrnujícího aktualizaci na Android 2.1 a několik novinek. Sony Ericsson tak smazává velký handicap, který jeho telefony s Androidem oproti konkurenci měly. Bohužel však ne zcela. V době, kdy Sony Ericsson po dlouhém čekání přináší update na Android 2.1, konkurence již často běží na verzi 2.2 Froyo, který umožňuje například instalaci aplikací na paměťovou kartu (což X10 stále neumí).

TIP: přečtěte si recenzi Sony Ericssonu Xperia X10

Co nového Sony Ericsson Xperia X10 s Androidem 2.1 umí?

  • 720p HD Ready videozáznam s kontinuálním zaostřováním
  • Nové zálohování a obnovení aplikací, s rozšířenou možností zálohování obsahu
  • Nová odemykací obrazovka
  • 5 pohotovostních obrazovek (namísto dosavadních 3) pro aplikace, widgety, zástupce a složky
  • nové, tmavší téma menu a grafika ikon v zápatí
  • Telefoní seznam s vylepšenou provázaností se sociálními sítěmi

Všechny novinky jsme pro vás natočili. Podívejte se na komentovaný videopohled

Videopohled

Samozřejmě jsme vyzkoušeli také natáčení videa v HD rozlišení (1280 x 720 pixelů) s novou funkcí kontinuálního zaostřování. Ta sice funguje, ale ne vždy spolehlivě, jak můžete vidět na dvojici videí, přiložených níže.

Testovací video (720p) (16,52 MB, mp4)

Sony Ericsson X10 můžete zakoupit na značkovém eShopu Sony Ericsson

Diskuze ke článku
dagondrive
Perfektni videokomentar a celkove ukazka prostredi telefonu ale na to ze to mam 1Ghz procesor tak je to hodne pomale to me prekvapilo to si myslim ze HTC je s optimalizaci mnohem ale mnohem dal.
Martin Pultzner
Dobrý den,
děkujeme za pochvalu videa. Musím Vaše slova potvrdit. Například oproti přímému konkurentovi HTC Desire je telefon znatelně pomalejší a "zasekanější".
Jiří Vareš
Dobrý den, prosím poraďte, přemýšlím mezi SE xperia X10 a HTC HD2. Je nyní X10 schopná konkurovat ovladatelností a uživatelským prostředím HTC? HTC má mnohem lepší procesor, operační paměť, display a samozřejmě uživatelské prostředí, ale SE je na tom rozhodně lépe na poli designu a fotoaparátu. Tak nevím zdali jsou kvality SE schopny konkurovat HTC.
Martin Pultzner
Dobrý den,
pokud bych si měl osobně vybrat, nezvolil bych ani jeden z vámi jmenovaných telefonů. Vybral bych si HTC Desire nebo HTC Desire HD s operačním systémem Android. HD2 má totiž zastaralý Windows Mobile 6 a SE X10 starší verzi Androidu a horší uživatelskou přívětivost, než prostředí na HTC.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze