Sony Ericsson Xperia X10 nedostane Ice Cream Sandwich

10

Softwarová podpora ze strany Sony Ericssonu vůči i v současnosti špičkovému zařízení Xperii X10 je s dechem u konce. Uživatelé se před nedávnou dobou dočkali aktualizace na Android 2.3 Gingerbread, ale další verze už se podle všeho nedočkají. Zařízení bylo podporováno výrobcem zhruba rok a půl, což je v případě Androidu slušná doba.

TIP: Vyzkoušeli jsme Xperii X10 s Androidem 2.1 (video)

V dubnu roku 2010 výrobce Sony Ericsson představil špičkové high-endové zařízení Xperii X10, která na svoji dobu dostala překvapivě zastaralou verzi operačního systému Android ve verzi 1.6. Při uvedení novinky výrobce přislíbil aktualizaci na vyšší verzi Androidu 2.1 Eclair. Jedním dechem ale dodal, že aktualizace bude uvolněna až za cca půl roku. Uživatelé se nakonec dočkali až v listopadu téhož roku. Málokdy by v té době čekal, zvláště pak po prohlášeních samotného výrobce, že další aktualizace na vyšší verzi Androidu již nejsou v plánu. Své stanovisko Sony Ericsson změnil a v březnu jsme vás informovali o potěšující zprávě, která hlásá uvolnění Androidu 2.3 Gingerbread v létě letošního roku.

Sony Ericsson Xperia X10 - oficiální fotografie

Výrobce svých slov dostál a začátkem srpna začal s distribucí Androidu 2.3 mezi majitele Xperií X10. Nyní prostřednictvím kanálu Twitter se jeden uživatel dotazoval podpory Sony Ericssonu, jak na tom bude nadále podpora X10 do budoucna. Vyjádření samotné podpory není příznivé. Jejich zpráva říká, že žádné aktualizace již nejsou v plánu, případně se možná dočkáme nějaké té záplaty, ale o nedávno představené nejnovější verzi Androidu Ice Cream Sandwich (4.0) si mohou uživatelé nechat jenom zdát. Xperie roku 2011 se však updatu na Ice Cream Sandwich dočkají.

TIP: Sony Ericsson Xperia X10 dostává Android 2.3 (aktualizováno)

Zdroje: blog.se-nse.net

Diskuze ke článku
stepo
No, vsichni majitele x10 mohou byt vubec radi ze dostali aktualizaci na gigerbread..takze to ze ice cream nebude neni zas takova spatna zprava,vsak to by sony ericsson nemusel vubec vyrabet nive pristroje .
xsarahdi
no pokiaľ viem tak za chvíľku bude mať X10 2roky...bola predstavená v novembri 2009...v tej dobe začal Samsung len "kresliť "svoj Galaxy S...:))
Feny
To je jasné, přeci nebudou na starý model vydávat pořád nové aktualizace.
Rendy
Nevím sice jak jezdí Gingerbread na X10, ale jestli bude fungovat stejně vyladěně jako na letošních Xperiích, tak se už jedná o dobře použitelný stroj, kterému nic moc nechybí. A ICS zas tolik novinek nepřinese, kromě jiného UI, čili ten ICS ani moc nepotřebuje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze