Vyzkoušeli jsme aplikaci Panorama pro Sony Ericsson Xperia X10

2

Majitelé smartphonu Sony Ericsson Xperia X10 si mohou z Android Marketu stáhnout zajímavou fotoaplikaci Panorama Beta, a to zcela zdarma. Předností této aplikace je snadné a rychlé pořízování panoramatických fotografií.

Během toulek přírodou či po památkách si často říkáme, kdyby se mi ta nádhera vešla celá do záběru. Pro tyto případy není nic lehčího, než si z Android Marketu stáhnout na svůj Sony Ericsson Xperia X10 praktickou fotoaplikaci Panorama Beta. Aplikace si rozumí s operačním systémem Android 2.1 a vyniká snadnou, rychlou a intuitivní obsluhou. Pořízené panoramatické fotografie dosahují slušných výsledků a s jednotlivými přechody to není zas tak špatné. Při detailním pohledu přechod vypozorujeme, ale i přes to můžeme hovořit o použitelných fotografiích.

Čtěte: Recenze Sony Ericsson XPERIA X10 - ochutnávka budoucnosti

Sony Ericsson Xperia X10: oficiální fotografie

Pro demonstraci schopností aplikace Panorama Beta jsem se vydal do terénu a pořídil jsem pár panoramatických záběrů. Po stáhnutí aplikace z Android Marketu a jejím nainstalováním do Xperie X10 si můžete vše snadno vyzkoušet. V přístroji musíte mít paměťovou kartu, na kterou se budou výsledné snímky ukládat. Na displeji se objeví modrý "rozcestník" do čtyř směrů, ze kterých si vyberete ten, který se vám právě hodí. Poté stačí dotykem stisknout na displeji zobrazené tlačítko snímání a pohybuje již telefonem ve vybraném směru. Pro uložení snímku stačí opět zmáčknout nastíněné tlačítko na displeji.

Aplikace Panorama Beta pro tvorbu panoramat

Aplikace Panorama Beta je prozatím v testovacím provozu a neustále se vyvíjí, ale již v tomto stavu může dokonale posloužit svému účelu. Umožní vám snadno dostat do záběru například různé rozlehlé památky či přírodní scenérie, které byste jinak museli fotit na několikrát. Určitě si tuto aplikaci vyzkoušejte a sami uvidíte, zda vám bude vyhovovat a poskytne dostatečnou kvalitu výsledných snímků.

Panoramatické fotografie s aplikací Panorama Beta

Zdroje: pocketnow.com, market.android.com, blog.se-nse.net