Vyzkoušeli jsme úžasný Apple iPhone Xs Max: video a podrobné dojmy

Vyzkoušeli jsme úžasný Apple iPhone Xs Max: video a podrobné dojmy
  • Velká novinka ohromí špičkovým displejem a využitím přední strany
  • Telefon působí luxusně, v ruce velikostně připomíná původní iPhone 8 Plus
  • Apple iPhone Xs Max se v Česku začne prodávat 29. září od 33 tisíc Kč
  • Přinášíme fotogalerii a videopohled

Několik dní před zahájením prodejů v Česku pro vás již pilně sbíráme dojmy z nových iPhonů Xs a Xs Max. Podívat jste se mohli na naši fotogalerii ze zahájení prodeje v USA v pátek a nyní vám ale přinášíme podrobné video, fotogalerii a první dojmy z očekávaného iPhonu Xs Max. Jaký je? Skvělý. Jak skvělý, to vám povíme na následujících řádcích a zejména ve videopohledu.

Apple iPhone Xs Max – první dojmy

Jednu věc hned na začátek. Jak už jsme zmiňovali v našem článku, nové iPhony Xs se nejmenují „iks es“, ale „ten es“ (anglicky) nebo česky „deset es“. Loňský model totiž nebyl „iks“, ale deset. Znak X totiž je římská číslice deset (značící desáté výročí iPhonu) a nikoliv písmeno X. Apple zde ale marketing nezvládl a většina lidí říká iPhonům chybně „iks“. S letošní generaci s krkolomnými názvy se to asi nepodaří změnit, alespoň však vy znalí, kteří čtete mobilenet.cz, můžete používat správné názvy.

Luxusní vzhled a pocit jako z iPhonu 8 Plus

Nyní ale pojďme k samotným dojmům. Zatímco iPhone Xs je prakticky loňská „Desítka“ s pár vylepšeními, nejvíce jsme se těšili na Xs Max. Konečně má totiž Apple konkurenceschopný tabletofon, který přináší velký displej, výkon a není přehnaně velký. To byl totiž problém modelů 7 Plus a 8 Plus s obřími rámečky. Tomu je konec, Apple přední stranu využil brilantně a 6,5palcový OLED displej ji zabírá prakticky celou. Telefon je dokonce půdorysně menší než iPhone 8 Plus, přitom má o celý palec větší displej! Podívejte se určitě na naše interaktivní srovnání velikostí iPhonů. Některé výsledky vás určitě překvapí.

Apple iPhone Xs Max se skutečně povedl

To, jak se Applu povedlo zabodovat, dosvědčuje i porovnání s konkurenčním Samsungem Galaxy Note9, který má 6,4palcový zobrazovač. I oproti němu je iPhone znatelně menší. Zde je však nutno poznamenat, že iPhone na displeji bohužel používá „notch“, takže reálná využitelná plocha displeje je menší. Na druhou stranu vypadá výřez na větším telefonu o poznání méně „divně“.

iPhone Xs Max díky špičkovému využití přední strany působí v ruce jako rozměrný, ale stále přijatelně velký telefon, a to i přes velký displej. Pokud máte v ruce iPhone 8 Plus, tak iPhone Xs Max působí v ruce velmi podobně.

Hmotnost přes 200 gramů je znát, ale díky výbornému zpracování mám z telefonu velmi hodnotný pocit – mnohem víc než z menšího Xs. Smartphone se díky zaobleným rohům dobře drží, bohužel ale kvůli velkým rozměrům už zapomeňte na stahování horních lišt jednou rukou. Také ho opět provází neduh v podobě nestability na stole. Fotoaparát nepěkně vystupuje nad zadní stranu a při položení na stůl se telefon hýbe ze strany na stranu při ovládání, což nevypadá pěkně a není to ani pohodlné.

Srovnání velikostí – iPhone X a iPhone Xs Max

Zlatá barva, kterou jsme měli na test, vypadá v praxi velmi dobře a je pouze lehce zlatá. Není to nic kýčovitého a telefon vypadá elegantně, až luxusně. OLED displej sám o sobě je perfektní. Má vysoký jas a rozlišení je ještě vyšší než u klasického modelu Xs. Konkurence s Androidem ale už dávno nabízí displeje s vyšším rozlišením i jemností, zde tedy žádné překvapení nehledejme. Znatelně se naopak oproti iPhonu 10 zlepšila hlasitost reproduktorů, kvalita zůstala na tradičně vysoké úrovni. Zamrzí opět použití Lightning konektoru, když už všichni používají USB-C. Snad se dočkáme alespoň u iPadů a za rok u iPhonů.

Porovnání se Samsungem Galaxy Note9. iPhone Xs Max je zde jasně menší

U fotoaparátu subjektivně žádné změny nejsou, i když například čip primárního fotoaparátu je o více než třetinu větší, a pixely tak zachytí více světla. Podrobný fototest pro vás přichystáme později, včetně srovnání s iPhonem X a konkurenty.

Super rychlý. Ale co ta nesmyslná cena?

V praxi jsem vyzkoušel i odemykání Face ID, které je subjektivně skutečně rychlejší. Obecně celý systém se zdá být ještě svižnější a zejména spouštění aplikací je bez přehánění bleskové. Na to se Apple údajně skutečně zaměřil v novém iOS 12, svůj díl na tom má ale určitě také zbrusu nový procesor Apple A12. Na všechny novinky v iOS12 se nicméně můžete podívat v našem článku. Zamrzí naopak, že Apple stále nedokáže velký displej dostatečně využít. Pouze pár aplikací má při přetočení na šířku režim dvou sloupců, zcela pak můžete zapomenout na dvě aplikace najednou nebo další vychytávky.

Celkově na nás Apple iPhone Xs Max zapůsobil velmi pozitivně. Zvětšený model X měl Apple podle mého názoru přinést už před rokem, zřejmě si chtěl ale nejdříve vyzkoušet, jak zákazníci Applu zareagují na zcela nový design a ovládání. A protože se iPhonu X prodaly desítky milionu kusů a koncept se osvědčil, Apple přinesl i tolik žádaný velký telefon pro ty, kteří chtějí skutečně velký displej.

Apple iPhone Xs Max

Apple iPhone Xs Max je luxusně působící smartphone se špičkovou výbavou, obrovským výkonem, velikým displejem i působivým fotoaparátem. Pokud tedy chcete smartphone se skutečně velkým displejem, konečně můžete vybírat i z nabídky Applu. Musíte na to ale mít. Cena je totiž až nesmyslně vysoká. Za základní verzi s 64GB pamětí totiž zaplatíte 33 tisíc korun, za vrcholnou 512GB verzi pak až 43 tisíc. A to je skutečně hodně. Novinku si budete moci společně s menším iPhonem Xs koupit v Česku od 29. září. Levnější iPhone Xr dorazí až koncem října.

Technické parametry Apple iPhone Xs Max

Kompletní specifikace
Konstrukce157,5 × 77,4 × 7,7 mm, 208 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejPOLED, 6,5" (2 688 × 1 242 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetApple A12 Bionic,
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 256 GB / 512 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémiOS 12
Akumulátor3 174 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 2:53 hodin
Dostupnostzáří 2018,
Diskuze ke článku
Koupeno v USA :-)
Me osobne xs max padne do ruky perfektne a pro konzumaci obsahu to je proste perfektni stroj s neskutecnou rychlosti. Za ty penize to stalo :-)
Pet
Kdyby měl displej až nahorubbwz toho hnusného zářezu do displeje a měl Android tak ho beru hned a dám za něj cokoliv..
Tomason
Tak za ty peníze bych čekal že bude vypadat luxusně. Vrchol amaterismu je ale, až směšně vyčnívající fotoaparát,to snad nemyslí vážně?
ANO
Proboha proc omyla, ze je to desitka S max a ne Xs max??? Proc je teda v nadpisu clanku Xs Max? Proc tam teda neni Iphone 10 S Max???? Proste je to iks es max .... TECKA! To je jak kdyz ipsacni linuxari bazirujou, ze neni nic jako linux, ze je to GNU linux ..... nebo ze neni nic jako open office, ze je jen openoffice.org a strasne to zerou a beda to rict spatne ..... OMG .... no nic, jdu si pustit zbytek videa, ale tohle me fakt nadzvedlo:o)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze