Vyzkoušeli jsme ultraodolné příslušenství PanzerGlass pro řadu Galaxy S24

Zvyšuje ochranu i prodejní cenu
3
Vyzkoušeli jsme ultraodolné příslušenství PanzerGlass pro řadu Galaxy S24
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • V portfoliu najdeme pouzdra s materiálem D3O
  • Nechybí ani ochranná skla na displej či objektivy fotoaparátu
  • Pro snazší instalaci skla se v balení nachází rámeček

Jako každý rok připravila i letos společnost PanzerGlass širokou nabídku příslušenství pro novou vlajkovou řadu Samsung Galaxy S24, které kromě sedmileté softwarové podpory přináší také revoluční Galaxy AI. Mezigeneračně jsou pak novinky překvapivě vesměs levnější, přesto se nejedná o zařízení, která by většina zákazníků používala „jen tak“ bez jakékoliv dodatečné ochrany. Na to, jaké možnosti v této oblasti nabízí právě renomovaná značka PanzerGlass, se zaměříme v tomto článku.

Pouzdro je základ

Ačkoliv je design řady Galaxy S24 povedený, zajímavý je podle nás letos zejména nevídaně hranatý Galaxy S24 Ultra, není na škodu telefon nosit v pouzdru. Sklo výrobce Corning, stejně jako hliníkové rámečky u Galaxy S24+ a Galaxy S24, respektive titanový u Galaxy S24 Ultra, sice možná jsou schopny absorbovat velké množství pádů a různých oděrek, na vzhledu to však vašemu telefonu rozhodně nepřidá. U kompaktního Galaxy S24 a největšího Galaxy S24 Ultra jsme tak vyzkoušeli dva druhy silikonových ochranných pouzder, jež využívají materiál D3O, který najdeme v široké řadě ochranných a bezpečnostních pomůcek a různých prvků (namátkou například příslušenství pro motorkáře, viz náš podrobný článek na toto téma).

Výhodou a jedním z důvodů, proč investovat do pouzder renomované značky, je pak jistota, že pouzdro bude na telefonu perfektně sedět, vše bude pěkně lícovat a výrobce myslel na všechny možné výřezy pro mikrofony apod. V tomto ohledu se můžete na nová pouzdra maximálně spolehnout, zárukou je však rovněž špičková odolnost, nejen díky nasazení materiálu D3O, ale třeba také zásluhou speciálně vypolstrovaných rohů, které mají pohltit energii při pádu. V neposlední řadě stojí za zmínku i to, že tato pouzdra obsahují nejen materiály organického původu (což je například již zmíněné D3O), ale rovněž recyklované materiály (konkrétně polykarbonát). Navíc se mohou pouzdra pochlubit certifikací „DesignedForSamsung“.

Sklo pro ochranu i větší soukromí

Po pouzdrech, která mají vyvýšené okraje, tudíž dokáží částečně chránit i displej, přichází na řadu ochranná skla. Také u nich PanzerGlass tradičně nabízí několik různých provedení s odlišnou tvrdostí a schopností zabránit „šmírákům“ vám koukat přes rameno, aby například zjistili přístupový kód k telefonu či jiné citlivé údaje. Aplikaci skla jsme si vyzkoušeli a určitě v tomto ohledu přijde vhod dodávaný instalační rámeček (ten lze po použití vhodit například do kompostu, neboť je vyroben z biokompostovatelného materiálu), který jednoduše stačí nasadit na telefon a poté v rámci vymezených mantinelů přilepit sklo.

Kromě vysoké odolnosti skel pak může těm největším „nešikům“ přijít vhod i možnost opětovné instalace, pokud se něco nepodaří. Jako vždy přitom platí, že instalaci je vhodné provádět v bezprašném prostředí a za kvalitního osvětlení, eventuálně je pochopitelně i možné si nechat sklo nainstalovat přímo v obchodě, kde jej koupíte. Pryč jsou také doby, kdy skla zanechávala zbytečně velký prostor mezi rámečkem skla a rámečkem displeje telefonu, toho se u PanzerGlass obávat nemusíte. V neposlední řadě také přijde vhod informace, aby si uživatel, který si na svůj telefon řady Galaxy S24 nainstaloval sklo, znovu naskenoval otisk prstu (s již nasazeným sklem) a předtím povolil zvýšenou citlivost obrazovky.

Pomyslnou třešničkou na dortu je pak ochrana objektivů, které mohou být rovněž náchylné na prasknutí či poškrábání, čímž se snižuje kvalita pořizovaných fotografií či videa. I to jsme si vyzkoušeli a netřeba dodávat, že je instalace díky vystouplým objektivům maximálně jednoduchá a zvládne ji naprosto každý. Také v tomto případě se můžete těšit na stejnou kvalitu ochranného skla jako u displejů.

Ochrana se vyplatí i při prodeji

Kromě doporučení používat alespoň nějakou formu ochrany (základem by mělo být pouzdro) je vhodné zmínit, že chráněný telefon, který neutrpí žádná poškození, má rovněž vyšší prodejní hodnotu. I z tohoto důvodu se tak vyplatí přinejmenším zvážit nákup ochranného příslušenství, neboť se vám investice bohatě vrátí.

Diskuze ke článku
Vilém Macek
Vilém Macek
Dobrý den , postrádám v článku postřeh jak ochranné sklo změní výhodu nového displeje s méně odlesky a pak by mne zajímalo jestli jde ochranné sklo zadních objektivů kombinovat i s pouzdrem nebo je to nemožné? Většina pouzder má přesný výřez na objektivy ale s tím ochranným sklem mi používání pouzdra přijde nemožné. Jde mi především o Samsung S24 ultra. Děkuji za odpověď.
Ondřej Vaněk
Ondřej Vaněk
Bohužel žádná informace o testu ultrazvukoveho senzoru přes sklo. U všech modelů předešlých byl při použití skla problém i s nastavenou větší citlivosti displaye.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze