V čem vyniká inovativní materiál D3O nových krytů PanzerGlass?

Dojmy
V čem vyniká inovativní materiál D3O nových krytů PanzerGlass?
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • V redakci jsme vyzkoušeli ochranné kryty PanzerGlass D3O
  • Nabízí špičkovou odolnost a ochranu proti pádu z výšky až 4,8 m
  • Inovativní materiál D3O pohlcuje nárazy a chrání vaše zařízení před poškozením

Nedávno jsme vám představili nabídku nových skel PanzerGlass pro iPhony 15, dnes se společně podíváme na kryty, které se letos poprvé pyšní ochranou D3O. Že nevíte o co jde? Nebojte, v dnešním článku vám vše vysvětlíme.

D3O jako záruka odolnosti

D3O má být zárukou ochrany všeho důležitého, není využíván jen PanzerGlass, ale i mnoha velkými značkami po celém světě, a to v různých segmentech. Je součástí například moderních chráničů (páteře, kolen atp.) na motocykly, ale i výrobků každodenní potřeby. Materiál jako takový se v surovém stavu chová jako kapalina, kde molekuly materiálu volně protékají, díky čemuž je měkký a pružný, tedy vhodný i na kryty a pouzdra. Jakmile však dojde k nárazu, materiál se smrští a funguje jako airbag, náraz se totiž rozprostře a chráněné zařízení, v tomto případě iPhone, přežije náraz bez poškození, typicky bez prasknutí displeje při pádu na hranu či roh zařízení.

Testovací sada D3O

PanzerGlass je první značkou, která inovativní materiál D3O využívá v krytech pro mobilní zařízení. V samotných krytech se nachází v jeho rámečcích a zajišťuje, že kryt dokonale odpruží i ty nejdrsnější pády na beton nebo kámen. Materiál (standardně v oranžové barvě) byl navíc přizpůsoben barvám rámečku krytů, tedy černé a průhledné.

My jsme na test dostali i speciální D3O sadu, díky které jsme si mohli vyzkoušet, jak materiál funguje v praxi. V balení byla ocelová kulička a kladívko, těmito nástroji jsme si mohli vyzkoušet, jak se materiál chová při nárazu a jak je pohlcuje.

PanzerGlass HardCase MagSafe Compatible With D3O

Krkolomný název, ovšem za nás vůbec ten nejpovedenější kryt v nabídce PanzerGlass pro letošní iPhony. Jde o pevný obal s vyztuženými bočnicemi, které jsou navíc vyvýšené tak, aby kryt překrýval vystupující modul fotoaparátů a na podložce se neviklal. Vyztužené a vyvýšené bočnice ale nejsou praktické jen při pokládání, při případném pádu také pohltí náraz, který se rozprostře a iPhone zůstane chráněný i při nepěkných pádech.

PanzerGlass HardCase MagSafe Compatible With D3O

Zadní strana krytu HardCase je vyrobena ze 100% recyklovaného polykarbonátu, TPU rámeček využívá 44 % materiálu D3O Bio, na což upozorňuje i logo společnosti na zadní straně krytu. Je to vůbec nejodolnější kryt pro iPhony 15 v nabídce společnosti, splňuje čtyřnásobně certifikaci Military Standard, zvládne tedy pád až ze 4,8 m. Mimochodem, tato informace je novinkou, ještě nedávno se PanzerGlass mohl chlubit „jen“ trojnásobnou certifikací, čekal totiž na příslušné testy. Na webu tedy již nové informace naleznete, ale u obchodníků se tato novinka ještě nemusela projevit.

Kryt je kompatibilní s technologií MagSafe, to znamená, že můžete využít libovolnou nabíječku s MagSafe/Qi 2, stejně tak můžete připojit kompatibilní MagSafe příslušenství, například peněženky, bezdrátové nabíječky nebo třeba různé stojánky a tripody. Díky tomu, že jsou záda krytu nezabarvená, vynikne barva i design vašeho iPhonu. Cena krytu činí 999 Kč, verze bez podpory MagSafe je o 200 Kč levnější.

Veškeré příslušenství PanzerGlass pro nejnovější iPhony pořídíte například na webu MP.cz.

PanzerGlass ClearCase With D3O

PanzerGlass má v nabídce i kryty ClearCase, stejně jako HardCase nabídne 44 % D3O Bio materiálu v TPU rámečku. Čím se tedy liší ClearCase od HardCase? Třeba tím, že zadní strana je skleněná, konkrétně je tvořena 0,7 mm tenkým sklem z dílny PanzerGlass. I tento kryt nabídne certifikaci Military Standard, konkrétně trojnásobnou, odolá tedy pádu z výšky 3,6 m. Opět se jedná o novou informaci, ještě před pár týdny se PanzerGlass mohl chlubit „pouze“ dvojnásobnou certifikací.

PanzerGlass ClearCase With D3O

ClearCase nenabízí plnou podporu MagSafe, ale pokud máte „plochou“ bezdrátovou nabíječku, nabíjení se bez problémů spustí, eliminovány jsou tedy jen různé nabíjecí stojánky. Kryt vyjde na 999 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze