Vyzkoušeli jsme sněhově bílé Xiaomi Mi MIX 2S. Rozhodně nezklamalo

13
Vyzkoušeli jsme sněhově bílé Xiaomi Mi MIX 2S. Rozhodně nezklamalo
  • Do redakce nám dorazilo překvapení v podobě nového Xiaomi Mi MIX 2S, které jsme vyzkoušeli a přinášíme vám rovnou první dojmy
  • Telefon nás nezklamal konstrukčně ani výbavou a zejména přidání bezdrátového nabíjení oceňujeme
  • Stále však chybí voděodolnost a rádi bychom viděli také optickou stabilizaci u teleobjektivu

Zepředu vám může přijít telefon povědomý a máte pravdu – vypadá totiž úplně stejně jako předchozí Mi MIX 2, který jsme si zrecenzovali před pár měsíci. Je tu stále stejný 5,99palcový IPS displej s Full HD+ rozlišením, brada s přední kamerkou a notifikační diodou a rámečky jsou také stále širší než u úplně první generace. Displej vypadá ovšem skvěle, čitelnost na slunci je také dobrá, při psaní na něm oceňujeme opravdu silné vibrace a každému, kdo jej viděl, se smartphone líbil.

Jak už jsme psali výše, zepředu je telefon prakticky totožný s předchozím modelem, ale to není vše. Mi MIX 2S je totiž nyní i zezadu podobné jednomu telefonu a určitě hned uhodnete kterému. Keramická záda zasazena do kovového rámu zůstala, stejně jako velmi rychlá čtečka otisků prstů, ale co duální fotoaparát? Tohle není jen shoda náhod, tady zkrátka někdo musel vynaložit snahu, aby fotoaparát vypadal stejně jako u iPhonu X a taky se mu to povedlo.

Jen u Xiaomi tak moc nevystupuje , takže se telefon nekývá na stole. Bude se po něm ale častokrát hezky klouzat, jelikož je keramika opravdu neskutečně kluzká a neuvěřitelně snadno se zapatlá, i když to na bílé verzi není tolik poznat.

Kromě perfektního konstrukčního zpracování nabídne telefon skutečně vysoký výkon – zajišťuje jej nejvýkonnější Snapdragon 845 a nejslabší verze má 6 GB RAM a 64GB úložiště. Jsou ale i kousky s větší RAM i úložištěm. Pokud jde o baterii, ta má 3 400 mAh a zatím nás výdrží moc neuchvátila. Jsme ale rádi za bezdrátové nabíjení, které funguje skvěle. Nechybí USB-C s rychlým nabíjením, naopak ale postrádáme 3,5mm jack i voděodolnost.

Celý telefon běží na Android 8.0 s nadstavbou MIUI 9.5, kterou lze ovládat pohodlně návykovými gesty. Swipenutí ze spodního kraje obrazovky vás dostane vždy na domovskou obrazovku, swipenutí a delší podržení otevře multitasking a swipenutím z pravého i levého boku telefonu uděláte krok zpět. Pokud však gestům nefandíte, můžete vždy zapnout zpět trojici tradičních navigačních tlačítek.

Fotoaparát má dvakrát 12 Mpx, přičemž hlavní senzor disponuje světelností f/1.8 a druhý teleobjektiv s dvojnásobným optickým zoomem má f/2.4. Jen hlavní senzor je vybavený čtyřosou optickou stabilizací a jde to skutečně znát. Snímky vypadají velmi dobře, byť stabilizace by se hodila zejména u teleobjektivu, jenž fotografuje občas rozmazaně a je u něj více vidět postprocessing. Novinkou je umělá inteligence jako u telefonů Huawei, ale zde upravuje fotky mnohem decentněji. Především ji má ale Xiaomi nativně vypnutou, takže vás do ničeho netlačí.

Nevíme jak vám, ale nám se nové Xiaomi Mi MIX 2S velice líbí. Má ten nejvyšší možný výkon, skvělý displej, fotoaparát vypadá také velmi slibně, přidalo se bezdrátové nabíjení a nechybí ani stále krásný design, byť to zbytečné kopírování iPhonu si mohlo podle nás Xiaomi odpustit. Mi MIX byl od počátku originální a zcela svůj, tak proč to měnit? Jako by nestačilo, že polovina výrobců se vzhlédla ve výřezu displeje, vždyť ostatně i vlajkové Xiaomi Mi 7 se bude výřezem chlubit, tak proč ještě i rozložení fotoaparátu?

Xiaomi Mi MIX 2S 64 GB

Rozměry150,9 × 74,9 × 8,1 mm, 191 g
DisplejTFT IPS, 5,99" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GBne
Akumulátor3 400 mAh, doba nabíjení: 1:43 hodin
Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o., provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.
Diskuze ke článku
Nick Cave
Mate chybu v nadpisu S2 ---- 2S
sazan
Jo a taky by to chtělo čistý Droid ;)
Mio
No vzhľadom na to, že aktuálne smartfóny sú na jedno kopyto a jediné čím sa líšia je fotoaparát, tak teda za mňa opäť palec dolu.
Zdeněk Mach
Zdeněk Mach
Originální kousek. Líbí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze