Xiaomi Mi MIX 2S oficiálně. Má bezztrátový zoom či bezdrátové nabíjení

9
Xiaomi Mi MIX 2S oficiálně. Má bezztrátový zoom či bezdrátové nabíjení
  • Základem je téměř 6palcový Full HD displej s malými rámečky
  • Výkon zajišťuje procesor Snapdragon 845 a až 8GB RAM
  • Duální 12megapixelový fotoaparát poskytne dvojnásobný optický zoom
  • Ve výbavě se objevuje nejnovější Android 8.1 či podpora bezdrátové nabíjení

Přesně dle očekávání jsme se dnes dočkali oficiálního představení Xiaomi Mi MIX 2S. Ačkoliv se může zdát, že novinek bude minimum, výrobce se vcelku snažil a důvodů ke koupi budou mít případní zájemci hned několik. Samotný vzhled se od předchůdce nijak výrazně neliší a nadále si zakládá na oblých rozích v kombinaci s velkým displejem, který se rozprostírá na drtivé většině čelní plochy. Nijak se nemění celkové fyzické rozměry ani velikost displeje. Ten je nadále 5,99palcový s rozlišením 2 160 × 1 080 pixelů, tudíž s poměrem stran 18:9.

Xiaomi Mi MIX 2S

Rozdíly najdeme pod kapotou, kam se nastěhoval procesor Snapdragon 845 a 8GB operační paměť v kombinaci s 256 GB úložného prostoru. Slabší verze si vystačí s 6 GB RAM a 128GB interní pamětí. Velká paměť se bude hodit, neboť slot pro microSD kartu chybí. V šuplíčku naleznete jen dvě pozice pro nano SIM karty. Xiaomi novinku osadilo Androidem 8.1 Oreo a nadstavbou MIUI 9.

Abyste novinku spolehlivě poznali od Mi MIXu 2, musíte ji otočit. Na zadní straně se nachází duální 12megapixelový fotoaparát. Hlavním fotoaparátem je typově Sony IMX363 – má velikost čipu 1/2,6" a širokoúhlý 26milimetrový objektiv se světelností f/1,8. Sekundární 12megapixelová kamerka Samsung S5K3M3 má velikost čipu 1/3,4" a širokoúhlý 46milimetrový teleobjektiv se světelností f/2,4. Díky kombinaci obou fotoaparátů budete moci scénu až dvojnásobně přiblížit bez ztráty kvality. Dále nechybí čtyřosá optická stabilizace obrazu a samozřejmě záznam 4K videa. Na čelní straně se pak nachází 5megapixelová kamerka. Jak asi správně tušíte, je v pravém spodním rohu.

Xiaomi Mi MIX 2S

V útrobách zařízení se nachází baterie o kapacitě 3 400 mAh s podporou rychlého nabíjení. Mnohem větší radost však udělá podpora bezdrátového nabíjení. V další výbavě nalezneme podporu LTE ve všech globálních pásmech, Bluetooth 5.0, NFC nebo konektor USB-C. Ten je mimochodem jediným výstupem – 3,5mm jack chybí.

Xiaomi Mi MIX 2S

Xiaomi Mi MIX 2S bude k dispozici v černé či bílé variantě od začátku dubna. Cena základní verze činí zhruba 575 dolarů, což je bezmála 14 tisíc korun s daní. Za vrcholný model s 256GB pamětí budete muset zaplatit 640 dolarů, tedy necelých 16 tisíc korun s daní. Pakliže se novinka dostane na český trh, lze předpokládat, že ceny budou o něco málo vyšší. O tom vás však budeme samozřejmě informovat.

Xiaomi Mi MIX 2S 64 GB

Rozměry150,9 × 74,9 × 8,1 mm, 191 g
DisplejTFT IPS, 5,99" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GBne
Akumulátor3 400 mAh, doba nabíjení: 1:43 hodin
Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o. provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.

Zdroj: weibo.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Koko
Fotoaparáty jsou hrůza.

Také by bylo dobré uvést ohniskové vzdálenosti v přepočtu, místo nic nerikajiciho , širokoúhlý a pod..
Xwert Is
Xwert Is
Takto má vypadať telefón nie tie hnusné kusance v displeji. Akurát mu chýba IP68 a čítačka v displeji a tiež by som ocenil menšie telo...

Potrebujem radu ako sa v Google Chrome na telefóne dajú nastaviť správy na novej karte?
Vždy keď dám novú kartu a posuniem sa nižšie mám tam správy s Fake news stránok. Rád by som si tam nastavil vlastné stránky alebo to vypol je to možné?
Blue Sun
Blue Sun
No... stačí se podívat na parametry foťáků a kecy o bezztrátovém zoomu berou hezky za své. Zoomovaný obraz bude od počátku horší, protože objektiv s delším ohniskem má výrazně horší senzor s menšími buňkami a horší světelností. Inu, čínské plky, no.
Mos
V dxomark ma čistě foťák 101 bodů (víc než iphone 8,note 8,mate 10pro nebo pixel) video 88 a celkově 97.
https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-mix-2s-chinese-gem/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze