Vyzkoušeli jsme novou Nokia Camera: spojuje Pro Cam a Smart Cam

11

Nokia se zaměřuje i na kvalitu fotografií a dosáhla již spousty skvělých úspěchů. Ani nemusíme jmenovat, jistě vás hned napadne třeba bezkonkurenční kvalita fotografií pořízených v noci Lumií 1020 nebo 925 či 920. K tomu si majitelé Lumií mohou stáhnout řadu povedených aplikací. A dvě nejlepší se nyní transformovaly do jedné.

Pokud vlastníte telefon Nokia Lumia a baví vás fotografovat, tak možná oceníte novou aplikaci Nokia Camera, která ale v podstatě není nová, jen spojuje starší aplikace. Přesněji řečeno se jedná o nástupce Nokia Pro Cam, akorát přidává možnost jednoduše přepnout do chytrého režimu, k čemuž slouží tlačítko pod (virtuální) spouští fotoaparátu. To znamená, že můžete v klidu smazat starou Smart Cam aplikaci, protože se sama nezruší a oproti inovované Nokia Camera nenabízí nic navíc. Microsoft Store vám nabídne automaticky aktualizaci starší Pro Cam na novou Nokia Camera.

Názor

Spojení dvou fotoaplikací v jednu vítám. A to z několika důvodů. Už se mi také stalo, že jsem chtěl využívat vlastností obou aplikací (někde jsem si chtěl pohrát třeba s ostřením, v další fotce jsem chtěl zaznamenat pohyb a podobně). Neustále přecházet z jedné spuštěné aplikace do druhé je nepraktické a pomalé. Tento problém je tedy vyřešen. Stejně tak jsem nevěděl, kterou aplikaci si nastavit jako výchozí pro fotoaparát. Ne vždy chci zapnout stejnou. Takto se můj problém vyřešil. Po funkční stránce není co vytýkat, aplikace mi dává možnost si proces focení řídit, to se ale hodí hlavně v extrémních situacích (přímé slunce vs. tma a podobně), jinak většinou nedosáhnete lepších výsledků než s automatikou. No a chytrý režim mi zase nabízí velmi povedenou úpravu fotek, ze kterých mě zaujal hlavně rozfázovaný pohyb. U skupinových fotek zase oceníte možnost vyměnit obličeje.

Stáhnout Nokia Camera

Google Play (zdarma)

Zdroje: windowsphone.com

Diskuze ke článku
L820
A je to dostupné pro všechny lumie nebo jen pro ty co zatím mají GDR 3. Na L 820 mam Amber ale aplikaci stahnout nemohu.
Jirik
Mám Lumii 620 s Amberem a nemůžu stáhnout, prý to není určené pro můj telefon. Škoda :/
sam
Na lumii 820 jde take, ale neoficialne, ja ji tam dostal podle tohodle navodu

http://nokialumiafan.cz/navod-aplikace-nokia-pro-cam-stereo-video-pro-lumia-820-lumia-920

Jinak GDR3 už na své lumii 820 již mám taky a tu jsem tam dostal zas podle tohoto navodu

http://nokialumiafan.cz/jak-nainstalovat-aktualizaci-gdr3-pro-telefony-nokia-lumia
sam
Na lumii 620 to jde podle toho navodu taky, dnes jsem to zkousel!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze