Vyzkoušeli jsme nové HTCSense.com. Nastavte si telefon předem

8

Když jsme vás před několika měsíci informovali o konci dosavadní služby HTCSense.com, bylo jasné, že se jedná pouze o dočasné přerušení a na podzim přijde HTC s něčím novým. Ten okamžik nyní nadešel a společně s představením nového HTC One X+ představil výrobce i novou verzi webového rozhraní Sense.

Předchozí verze stránek HTCSense.com sloužila majitelům přístrojů HTC k synchronizaci obsahu nebo například vzdálenému vyhledání, prozvonění nebo zamknutí telefonu. HTC se ale rozhodlo tuto verzi ukončit a nahradit ji novou. Ta umí něco docela jiného. Bohužel nepřináší ono užitečné nalezení nebo prozvonění telefonu ani jiné služby známé z dřívějška, ale podle všeho se dočkáme, byť se zpožděním, i těchto služeb. Koncept je zcela nový a umožňuje váš telefon HTC nastavit přes počítač pohodlně ještě dříve, než ho vůbec vybalíte z krabice nebo kdykoliv v průběhu jeho fungování. Vyberete si účty, tapetu, zvuky, aplikace - to vše přes počítač. Veškerá nastavení se poté do vašeho telefonu automaticky přenesou. HTC zde opět odkazuje sílu svého prostředí Sense, které je oproti prostředím v konkurenčních telefonech mnohem variabilnější a bohatší.

Na jakých telefonech to funguje?

Službu můžete využít, pokud máte nejnovější verzi nadstavby Sense ve vašem telefonu, označovanou jako Sense 4+. Tu bohužel momentálně najdeme pouze v nově představeném modelu One X+, ale ještě tento měsíc by měly být na Android 4.1 a Sense 4+ updatovány také modely One X a One S. Nic vám navíc nebrání si vše nastavit dopředu a pak už jen nastavení přenést do telefonu, jakmile si jej zakoupíte nebo aktualizujete.

TIP: přečtěte si preview HTC One X+

Nová služba je zatím jen pro HTC One X+

Jak to funguje?

Na webových stránkách HTCSense.com je připraven přehledný průvodce, který vás provede krok za krokem nastavením všeho možného. Na začátku si zadáte účty, pokračujete přes vzhled celého prostředí, možnost nastavit si tapetu, podobu zamykací obrazovky, veškeré widgety až po instalaci aplikací a zvuků. Aby se vám nastavení do telefonu přenesla, potřebujete být v telefonu s prostředím Sense 4+ přihlášeni.

Na začátku si vyberete telefon – momentálně je dostupný jen HTC One X+
Prvním krokem je přidání účtů – můžete přidat účty Google, Dropbox či Microsoft. Stačí zadat e-mail, heslo a případně zvolit, co se má synchronizovat. Přidané účty vidíte přehledně na displeji virtuálního HTC One X+
Poté vás čeká přizpůsobení vzhledu prostředí. Můžete si vybrat z předpřipravených motivů, které obsahují tapetu, zvuky, widgety a další nastavení nebo začít se svým zcela vlastním. Můžete si zvolit předpřipravenou nebo i vlastní tapetu, kterou si nahrajete z počítače
Poté vás čeká volba vzhledu zamykací obrazovky – jak vidíte, výběr je opravdu pestrý
Následuje volba zvuků (vlastní nahrát nelze) a aplikací, které lze třídit i podle kategorie
Nakonec vás čeká podrobný editor, ve kterém si můžete přizpůsobit každou z ploch. Výběr widgetů je tradičně u HTC Sense bohatý, takže je rozhodně z čeho vybírat
A jsme u konce – nyní se vám nastavení přenesou do telefonu

Celkově nový web HTCSense.com hodnotíme pozitivně. Opět se jedná o něco trochu nového, co dokáže zjednodušit a zpříjemnit práci s telefonem. Doufáme ale, že HTC přinese do nové verze webu i některé staré funkce, jako již zmiňované užitečné prozvonění a nalezení telefonu, případně zálohu obsahu. Sám výrobce ostatně zmiňuje, že tyto funkce by měly být dostupné "jakmile budou připraveny". Vypadá to tedy, že je zde na místě spíše otázka "kdy" než "zda".

A co vy, jak nový web a službu hodnotíte?

Diskuze ke článku
Vlastimil
Tak šup šup HTC ať už mám v One X Androida 4.1.1 :)
Jimmy S
Dobrý den, má HTC nějaký svůj vlastní obchod (jako třeba Samsung má Samsung Apps), nebo vše stahuje z Google Play?
Wheatley
Nechápu, proč HTC úplně kašle na model One V :/
Wheatley
Jaký lowend?! Lowend je Desire C, tohle je střední třída, cenově i výbavou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze