Vyzkoušeli jsme nové herní notebooky a počítače Acer Predator

2
Vyzkoušeli jsme nové herní notebooky a počítače Acer Predator
  • Notebooky Predator Helios 500 nabídnou osmou generaci Intel Core procesorů a GeForce 1070
  • Helios 300 bude dostupný v atraktivní bílé variantě
  • Nové přírůstky jsou i ve stolních počítačích Orion

Prostor letiště v pražských Letňanech netradičně využil Acer pro svou prezentaci nových zařízení. Zvláštní pozornost byla přitom věnována hernímu segmentu. Přestože prodeje notebooků a počítačů na úkor mobilních telefonů stále klesají, právě herní stroje celý segment drží. Acer má tak v nabídce hned několik nových či aktualizovaných notebooků a počítačů, které se mohou pochlubit maximálním výkonem i atraktivním vzhledem.

Notebooky a počítače Acer Predator – představení

Predator Helios 500

Pokud myslíte hraní her vážně, ale nechcete stolní počítač, Acer pro vás má Helios 500, který se řadí do vyšší střední třídy. Tento notebook vás zaujme svým agresivním vzhledem v černo-modré barvě. Všechny Predator notebooky se pyšní efektivním systémem chlazení Aeroblade a tento není výjimkou. Připravte si však hodně místa, protože má 17,3palcový IPS 144Hz displej a váží 4 kg.

Dostupný bude hned v několika variantách. Displej může mít rozlišení Full HD nebo rovnou 4K. Obě varianty podporují G-sync pro plynulý obraz. Větší variabilitu dostanete u procesorů. V každém případě jde o osmou generaci Intel Core procesorů, přičemž nejlevnější variantou je i5-8300H a tou nejdražší rovnou i9+ 8950HK. RAM se může vyšplhat na 16 GB a hry uložíte buď na SDD až do velikosti 1 TB, nebo 2TB HDD.

V každém případě byste neměli mít problém s dostatkem výkonu pro hraní her, i když ve slabší konfiguraci se budete muset spokojit například se středními detaily u nových her. Sám jsem měl možnost vyzkoušet vybavenější variantu a například hra Project CARS běžela naprosto ukázkově. Jde však o zařízení, které s sebou každý den nosit nebudete, právě kvůli váze a velikosti.

Predator Helios 300

Každý herní notebook je masivní a černý s červenými, modrými nebo zelenými doplňky. To už však není pravda. Acer se rozhodl vykročit jinou cestou a svůj herní notebook střední třídy, Helios 300, nabídne rovněž v bílo-zlaté variantě. Na akci jsme měli možnost si ho vyzkoušet a musíme uznat, že vypadá opravdu krásně. Vedle ostatních herních notebooků jasně vystupuje z řady.

Nabízí 15,6palcový IPS displej s Full HD rozlišením, až 16 GB RAM a grafiku NVIDIA GeForce 1060. Různé konfigurace se budou lišit třeba v procesorech, kde dostanete na výběr mezi Core i5-8300H a Core i7-8750H. Data uložíte buď na SDD s velikostí až 512 GB, nebo 2TB HDD. Tento notebook je menší a tím pádem i lehčí než první zmiňovaný – váží 2,7 Kg. Za zmínku ještě stojí, že pokud byste se pro jeho koupi rozhodovali, Acer připravuje i vlastní příslušenství v bílo-zlaté variantě.

Nitro 5

Levnější variantu herního notebooku nabízí pak Acer pod značkou Nitro. Konkrétně Nitro 5 nabídne grafiku NVIDIA GeForce 1050, ale zvolit si můžete i alternativu AMD Radeon RX 550. Výběr pak máte i v procesoru. Na jedné straně to jsou procesory osmé generace od Intelu, ale zároveň AMD Ryzen.

V podobných konfiguracích se prodávají i některé notebooky Aspire, od nichž se Nitro 5 liší nejen herním designem, ale rovněž chlazením, které zvládne držet teplotu na uzdě i při hraní náročnějších her po delší dobu.

Stolní počítače

Ačkoliv nás předně zajímají mobilní zařízení, nemohli jsme přehlédnout ani herní stolní počítače nesoucí logo Predator, případně levnější herní alternativu Nitro. Ty nesou označení Orion, konkrétně jsme viděli Orion 5000 a Orion 3000. Všechny nabízí konfigurace s osmou generací Intel Core procesorů, až 64 GB DDR4 RAM, 512 GB SSD a až 3 TB HDD. První zmiňovaný zvládne NVIDIA SLI, tedy kombinaci dvou grafických karet. Orion 3000 je o poznání menší a vejde se do něj maximálně jedna NVIDIA GeForce 1080. I tak budete mít na hraní her výkonu více než dost. Hernímu zaměření odpovídá i černo-modrý design (na bílou tentokrát zapomeňte) s podsvětleným chlazením. Zmíním také stylové výklopné držáky pro sluchátka.

Levnější variantou k herní značce Predator je opět Nitro. Nitro 50 nabízí subtilnější design v černo-červené barvě, kdy na odiv tolik nedává aktivní chlazení a chybí mu podsvícení. Víc vás však asi bude zajímat výkon. I zde si můžete zvolit mezi kombinací Intel Core i7 procesory s grafikou GeForce 1070 a AMD Ryzen 7 s grafikou Radeon RX 580. Za zmínku jistě stojí bezdrátové nabíjení pro telefon na horní ploše počítače.

Diskuze ke článku
Orgasmic
Zdravim, chtel bych se zeptat ohledne Heliosu 500, ma kolem klavesnice take pogumovany povrch jako mely predesle Predatory?
roman
Jakube asi nemá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze