Acer dostává projekt Athena do běžného života v nových chromeboocích

1
Acer dostává projekt Athena do běžného života v nových chromeboocích
Fotografie: Acer
  • Acer představil chromebooky se zajímavou výdrží
  • Rozšířil také svoji řadu ConceptD pro profesionály

Intel loni společně s procesory představil i tzv. Project Athena, jehož cílem bylo snížit spotřebu energie u notebooků, a prodloužit tak dobu provozu na nabití. Jak se povedlo převést tyto záměry do praxe ukazuje Chromebook Spin 713, který představil Acer.

Acer Chromebook Spin 713
Acer Chromebook Spin 713

Inovační Project Athena

Acer Chromebook Spin 713 (CP713-2W) byl navrhován ve spolupráci s Intelem v rámci inovačního programu Intel Project Athena, jehož posláním je vyvinout a poskytnout zkušenosti a návrhy notebooků. Podle tiskové zprávy prošel zkouškami, aby dosáhl technických parametrů a klíčových vlastností zajišťujících, že bude soustavně poskytovat rychlou odezvu, okamžité probuzení a vysokou výdrž baterie.

Procesory Intel Core desáté generace zajišťují výkon pro zpracování více aplikací, stránek, rozšíření a dalších úloh. Uživatelé mohou počítat s více než celým pracovním dnem práce na zařízení s rychle nabíjitelnou baterií, která nabízí 10hodinovou výdrž. Notebook je osazen až 16 GB paměti DDR4 SDRAM a až 256GB PCIe NVMe SSD.

VertiView displej zvyšující produktivitu práce

Acer Chromebook Spin 713 je vybaven 13,5palcovým VertiView displejem s poměrem stran 3:2, který poskytuje o 18 % více prostoru na výšku a snižuje potřebu posouvání obrazu. IPS displej má rozlišení 2 256 × 1 504 px. Dotykový displej i touchpad jsou navíc chráněny tvrdým sklem Corning Gorilla Glass, takže odolají poškrábání a současně zajišťují plynulé ovládání.

Armádní odolnost a flexibilní konstrukce

Hliníkové tělo má zesílenou konstrukci, která poskytuje odolnost na armádní úrovni (v souladu s U.S. MIL-STD 810G). Zesílená konstrukce a ochrana absorbující nárazy zajišťují, že notebook dokáže přežít pády z výšek až 122 cm a vydrží až 60kg zátěž přítlačné síly.

Zařízení má konvertibilní konstrukci a víko lze otevřít o kompletních 360 °, což umožňuje využívání dotykového displeje ve čtyřech různých režimech: displej pro prezentaci, tablet pro zábavu, klasický notebook pro psaní a režim stan pro co nejlepší využití malých prostor.

Podsvícená klávesnice zvyšuje produktivitu práce, můžete snadno pracovat i za úplné tmy. Toto konvertibilní zařízení je skvěle přenosné, má tloušťku pouhých 16,8 mm a váží jen 1,37 kg. To usnadňuje jeho nošení v batohu.

Acer Chromebook Spin se začne prodávat ještě v červnu za 699 € (asi 18,5 tisíce korun), jeho podniková varianta bude o 200 € dražší (tedy asi za 24 tisíc korun).

Technické parametry Acer Acer Chromebook Spin 713

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × 16,8 mm, 1 370 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: MIL-810G
DisplejTFT IPS, 13,5" (2 256 × 1 504 px)
Chipset
PaměťRAM: 16 GB, disk: 256 GB (SSD), paměťové karty: ?
Konektory2× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: HDMI, další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ?
Operační systémChrome OS
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: 10 hodin
Dostupnostčerven 2020, 18 600 Kč
Acer ConceptD 3 Ezel
Acer ConceptD 3 Ezel

ConceptD 3 Ezel – zhmotněte kreativní představy

Ještě dražší (1 699 €, cca 45 tisíc korun) bude ConceptD 3 Ezel: konvertibilní notebook navržený tak, aby tvůrcům poskytoval co nejintuitivnější zážitky. Klávesy s podsvitem v barvě jantaru jsou zasazeny do původního bílého celokovového těla a nechybí ani luxusně velký skleněný trackpad, který podporuje gesta pro více prstů. Inovativní závěs Ezel od společnosti Acer činí zařízení všestranným, a umožňuje tak uživatelům přepínat mezi šesti režimy používání, jako je režim stojanu pro kreslení obsahu nebo režim displej pro jeho prezentaci. Mezi další patří nastavitelný plovoucí režim, režim tradičního notebooku, režim tablet a režim sdílení. Kromě toho se můžete spolehnout na 18 hodin výdrže na baterii. Kreativní sada nástrojů tohoto zařízení obsahuje programovatelné klávesy a sadu možností připojení, jako je čtečka karet SD a port USB-C (Thunderbolt 3), přičemž váží pouhých 1,68 kg (14palcový) nebo 1,95 kg (15,6palcový).