Acer Swift X je tenký a lehký notebook, přesto disponuje grafikou GeForce RTX 3050 Ti

2
Acer Swift X je tenký a lehký notebook, přesto disponuje grafikou GeForce RTX 3050 Ti
Fotografie: Acer
  • Swift X využívá nejnovější mobilní procesory AMD Ryzen řady 5000 a grafickou kartu NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop
  • Nabízí až 17hodinovou výdrž na baterii
  • Je vybaven 14" Full HD IPS displejem, který pokrývá 100 % barevného prostoru sRGB
  • Celokovové tělo notebooku je k dispozici v různých barevných provedeních, váží pouhých 1,39 kg a má tloušťku jen 17,9 mm

Společnost Acer představila Swift X, nejnovějšího člena své oblíbené řady notebooků Swift. Tento ultratenký a ultralehký notebook byl navržen tak, aby posunul konstrukci ultrapřenosného počítače na novou úroveň. Může se pochlubit mobilním procesorem AMD Ryzen řady 5000 s architekturou „Zen 3“ a nejnovější notebookovou grafikou NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti. „Nové modely notebooků Acer byly navrženy tak, aby uživatelům nabídly co nejširší výběr výkonných ultrapřenosných počítačů,“ řekl James Lin, generální ředitel divize notebooků společnosti Acer Inc., která se zabývá IT produkty. „Profesionálové potřebují čistě vypadající notebook, který je dostatečně kompaktní, aby jej mohli mít u sebe po celý den, ale zároveň musí být dostatečně výkonný, aby na něm mohlo běžet více náročných programů najednou. U každého zařízení, které vyrábíme, se vždy snažíme dosáhnout této rovnováhy.


Acer Swift X je vybaven vysoce efektivní a extrémně výkonnou architekturou procesorových jader AMD Zen 3 a nabízí působivou výdrž baterie ve velmi výkonném a ultrapřenosném provedení,“ řekl Saeid Moshkelani, senior viceprezident a generální ředitel divize Client Business Unit společnosti AMD. „Jsme hrdí na to, že můžeme spolupracovat s klíčovými partnery, jako je společnost Acer, a dodávat tak špičková řešení bez kompromisů pro tvůrce obsahu, streamery a kreativní profesionály.

Tenký, lehký a výkonný

Notebook Acer Swift X (SFX14-41G) představuje nový segment v portfoliu Swift. Jde o první notebook této řady s dedikovanou grafikou, a to při působivé hmotnosti pouhých 1,39 kg. Grafický procesor NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop založený na architektuře NVIDIA Ampere v kombinaci s mobilním procesorem AMD Ryzen 7 5800U a 16 GB operační paměti nabízí kreativním profesionálům, jako jsou střihači videa nebo fotografové, dostatek výkonu. Veškerý tento hardware byl vměstnán do kovového těla o tloušťce pouhých 17,9 mm.

Acer Swift X

Efektivitu práce na notebooku Acer Swift X dále zvyšuje SSD s kapacitou až 2 TB, které uživateli umožňuje vzít si s sebou veškerou práci, a rychle nabíjející se 59Wh baterie nabízející až 17hodinovou výdrž.

Živé podání barev

Swift X je vybaven 14" Full HD IPS displejem s 85,7% poměrem obrazovky k tělu, jasem 300 nitů a 100% pokrytím barevného prostoru sRGB – to postačuje pro střih videa v rozlišení 4K nebo pro úpravu fotografií. Bohatá nabídka portů zahrnuje i USB-C s kompletní funkcionalitou pro ultrarychlý přenos dat, přenos obrazu a nabíjení baterie současně, zatímco se Wi-Fi 6 stará o celkově rychlejší připojení.

Notebook je také vybaven snímačem otisků prstů pro bezpečnější přihlašování pomocí funkce Windows Hello, vylepšeným potlačením šumu díky umělé inteligenci pro čistší videohovory a technologií Acer BlueLightShield, která pomáhá snižovat namáhání očí při dlouhých sezeních.

Chladná a tichá editace

Nový Swift X byl navržen s ohledem na náročnější pracovní nasazení a využívá ventilátor s 59 lopatkami s tloušťkou 0,3 mm a dvojici měděných D6 heatpipe, které optimalizují efektivitu jeho chlazení. Účinnost chlazení notebooku zlepšuje i řada dalších inovací: konstrukce klávesnice s přívodem vzduchu odvádí přibližně o 8 až 10 % více tepla než v případě standardní klávesnice a stereo kroužek se šikmou rovinou umístěnou podél horní části ventilátoru přináší o 5 až 10 % lepší proudění vzduchu.

Cena a dostupnost

Acer Swift X (SFX14-41G​) bude v oblasti EMEA k dispozici v létě 2021 za cenu od 899 € (cca 23 tisíc Kč).

tisková zpráva,