Acer představuje dva ultralehké výkonné notebooky řady TravelMate P6

Acer představuje dva ultralehké výkonné notebooky řady TravelMate P6
Fotografie: Acer
  • Řada notebooků Acer TravelMate P6 pro profesionály nyní zahrnuje konvertibilní model TravelMate Spin P6 se stylusem a dotykovým displejem
  • Nové modely TravelMate P6 a Spin P6 jsou vybaveny nejnovějšími procesory
  • Všechny konfigurace se mohou pochlubit 14" Full HD+ IPS displejem
  • Díky tenkému (16,8 mm) provedení, hmotnosti začínající na pouhém 1 kg a dlouhé výdrži je tato řada ideální pro práci v terénu a na služebních cestách

Acer oznámil příchod nejnovějších přírůstků do řady TravelMate P6, což jsou notebooky s Windows 10 Pro určené pro profesionály, kteří často pracují na cestách. Tyto odolné, zabezpečené a výkonné notebooky s dlouhou výdrží baterie jsou konstruovány tak, aby přežily život na cestách – a nyní je mezi nimi i konvertibilní varianta s dotykovým displejem překrytým sklem Gorilla Glass, který lze otočit o 360° a používat v režimu prezentace, tablet, notebook a stan. Také je vybavena dokovacím stylusem Acer Active Stylus, který pracuje s technologií Windows Ink a umožňuje zaznamenávat poznámky a kreslit.

14" displej notebooku s poměrem stran 16:10 a rozlišením Full HD+ (1 920 × 1 200 px) s úzkými rámečky poskytuje dodatečnou plochu obrazovky, která umožňuje prohlížení webových stránek, tabulek a dalších položek bez nutnosti posouvání obrazu. IPS panel se 100% pokrytím barevného prostoru sRGB poskytuje přesné barvy při pozorovacích úhlech až 170°. Navíc lze pozorovací úhly omezit na 90° zapnutím funkce Acer PrivacyPanel. Plnohodnotně velká klávesnice s podsvícením umožňuje pohodlné psaní a cestovatelům práci v tmavých prostorách, například v kabinách letadel.

Acer TravelMate P6
Acer TravelMate P6

Všechny nové modely jsou vybaveny dvěma reproduktory, zatímco soustava čtyř mikrofonů zachytí vokály ze vzdálenosti až 6,5 m a umožňuje rychlé a přesné hlasové příkazy. Vestavěný inteligentní zesilovač poskytuje nezkreslený zvuk s hlubokými basy a slouží jako pojistka, která chrání reproduktory při zvyšování hlasitosti.

Tenké, lehké a odolné

TravelMate Spin P6 a TravelMate P6 mají tloušťku 16,8 mm, jsou tenké, přenosné a velmi lehké – jejich hmotnost začíná na pouhém 1 kg a 1,1 kg. Tělo je tvořeno slitinou hořčíku a hliníku, která je pevnější a lehčí než standardní hliníkové slitiny stejné tloušťky. Díky dlouhé, až 20hodinové výdrži TravelMate P6 na baterii mohou profesionálové pracovat po celý den bez nutnosti připojení k síti nebo dobíjení – a když přijde čas, rychlonabíjení dokáže během hodiny zvýšit kapacitu baterie až na 80 %.

Notebooky řady TravelMate P6 splňují americké vojenské normy MIL-STD 810H a vydrží nárazy při letištní kontrole, náhodné pády i další nehody. Přísné testování odolnosti probíhá podle jasně daných postupů, které testují odolnost notebooku vůči tlaku, dešti, vlhkosti a extrémním teplotám.

Moderní zabezpečení

TravelMate P6 využívá výkonné bezpečnostní funkce Windows 10 Pro včetně čtečky otisků prstů a infračervené webkamery pro rychlé a bezpečné přihlašování pomocí funkce Windows Hello. Vestavěná technologie Acer User Sensing rozpozná, zda se někdo nachází před počítačem, aby notebook probudila nebo uzamkla, a systém Windows Hello dokáže rozpoznat, zda je tato osoba jeho majitelem. Pro zajištění soukromí lze webkameru fyzicky vypnout, pokud není využívána. Integrovaný čip Trusted Platform Module (TPM) 2.0 a technologie Intel Active Management Technology z platformy Intel vPro usnadňují bezpečné ověřování a ochranu firemních dat.

Acer TravelMate Spin P6
Acer TravelMate Spin P6

Umí i 5G

Wi-Fi 6 a volitelné 5G připojení s podporou eSim/USim umožňuje práci a spolupráci i mimo kancelář. Kromě toho rozhraní USB 3.2 Gen 2 Type-C Thunderbolt 4 poskytuje připojeným USB-C zařízením datové přenosy rychlostí až 40 Gb/s a navíc dostatečný výkon pro podporu až 8K displejů. Mezi další výbavu patří slot pro karty microSD a rozhraní NFC (Near Field Communication) pro sdílení obsahu nebo mobilní platby.

Cena a dostupnost

Acer TravelMate P6 bude k dispozici v prosinci za cenu od 999 €, tedy asi 25 tisíc korun. Acer TravelMate Spin P6 se bude prodávat od prosince za cenu od 1 199 € (asi 30 tisíc korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze