Inovovaný Acer Nitro 5: stylový herní stroj s vnitřnostmi od AMD

3
Inovovaný Acer Nitro 5: stylový herní stroj s vnitřnostmi od AMD
  • Nitro 5 je pro hráče, které neláká agresivní série Predator, ale přesto chtějí slušnou proci výkonu
  • Tu obstará AMD se svými procesory série Ryzen a grafickou kartou AMD Radeon RX560
  • Dále notebook nabídne 15,6palcový Full HD displej, až 512GB SSD či maximálně 32 GB DDR4 RAM
  • Do prodeje půjde v dubnu a cena bude startovat v přepočtu na 28 tisících korunách

Acer má již delší dobu svou herní sérii počítačů Predator, avšak již dlouhou nabízí také herní stroje Nitro. Ty jsou určeny pro trochu konzervativnější hráče, kteří nechtějí, aby jejich výkonný notebook vypadal jako atrakce na pouti a právě taková je i inovovaná verze notebooku Nitro 5. To však neznamená, že by vypadal tento stroj fádně, rudé doplňky a laserově vyřezaná textura víka připomínající karbon mohou být důkazem. Zkrátka hned poznáte, že jde o herní stroj, ale pořad působí o něco seriozněji než agresivní Predátor.

Acer Nitro 5

Srdcem a duší je ovšem u každého herního počítače hardware a ne vzhled. Pro Nitro 5 se Acer domluvil s AMD, které dodalo výkonné procesory řady AMD Ryzen či grafickou kartu AMD Radeon RX560. O dostatek místa se postará SSD až do kapacity 512 GB a zapomenout se nemohlo samozřejmě ani na DDR4 RAM, která může mít až 32 GB. Potěší nepochybně také funkce CoolBoost, kterou se mohou ovládat otáčky ventilátoru, aby se váš stroj nikdy nepřehříval.

Acer Nitro 5

Do herního světa budete nahlížet skrz 15,6palcový Full HD IPS displej. Obraz navíc podpoří i stereo reproduktory s technologií Dolby Audio Premium i Acer TrueHarmony. Výsledkem by měl být čistý a dynamický zvuk, kterému nechybí ani slušná dávka basů. Samozřejmostí je slušná konektivita v čele s Wi-Fi ac či Bluetooth a najdeme tu také bohatou výbavu portů včetně USB-C, HDMI 2.0 a gigabitového ethernet portu.

Acer Nitro 5

Herní Acer Nitro 5 bude k dispozici v dubnu, přičemž startovací cena není stanovena vůbec nízko. Za nejslabší konfiguraci si totiž Acer řekne v přepočtu o 28 tisíc korun.

Diskuze ke článku
Areon
Ryzen 5 nebo Ryzen 7? Jedná se o nízkonapěťové modely U nebo plnokrevné CPU, které však AMD pro notebooky ještě nepředstavilo... či tam ACER narval deskopovou verzi Ryzenů jako Asus u svých NB?
Dave
Mám 'herní' ntb od Aceru a u Overwatch se mi Dolby Digital vypíná :/
Miky
Vypnul se mi a už nejde zapnout mám tam bluescreen ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze