Sony obohatilo svoji řadu Fit o 11palcový model

1

Na dnešním trhu má většina výrobců notebooků i své konvertibilní modely, které zastanou funkci přenosného počítače, ale i tabletu. Mezi tyto výrobce patří i Sony se svými řadami Duo a Fit, přičemž do druhé ze zmíněných přibyl nový model 11A.

Sony VAIO Fit multi-flip 11A zní celý název počítače a jedná se o konvertibilní notebook, u kterého můžete tzv. zlomit displej a vytvořit z laptopu tablet. Již minulý rok představilo Sony větší modely 13A, 14A a 15A, přičemž číslovka označuje úhlopříčku displeje, ovšem používat 13palcový tablet není zrovna pohodlné, natož 15palcový. U novinky byl použit 11palcový IPS panel s rozlišením FullHD, čili 1920×1080, což je z pohledu uživatele dostačující, ale vzhledem ke startovní ceně by mohlo být vyšší, nutno podotknout, že díky menšímu displeji bude použití v režimu tabletu mnohem pohodlnější.

Počítač bude v mnoha barevných variantách

Nově představený model má nejblíže k modelu 13A, jelikož také obsahuje 8megapixelovou kameru k focení různých předmětů a součástí displeje je taktéž digitizér N-Trig s podporou stylusu, který je podporován v softwaru Adobe Photoshop. Jako výpočetní jednotka byl zvolen procesor Intel Pentium, který obsahuje čtyři jádra a je postaven na architektuře Bay Trail. Jako úložiště poslouží 128GB velké SSD a kapacita operační paměti zatím není známa, ale odhadujeme ji na 4GB.

Počítač disponuje dvěma konektory USB 3.0, HDMI a čtečkou paměťových karet SD. Počítači nechybí ani NFC, ale to využijete spíše v režimu tabletu, jelikož je anténa umístěna na spodní straně počítače. K internetu se můžete připojit pomocí WiFi standardu 802.11ac, což je oproti starším modelům změna, Bluetooth 4.0 je samozřejmostí. Cena bude začínat na 799 dolarech a v přepočtu cena činí 19260 Kč i s DPH. Na trh by měl dorazit někdy v průběhu ledna, doufejme že i k nám.

Zdroje: blog.laptopmag.com, gadgets.ndtv.com, theverge.com, cnet.com

Diskuze ke článku
Pavel
Mám doma 14A a jsem s ním naprosto spokojen. I jako tablet se dá ještě v pohodě snést, je spíš blíž s velikostí ke 13A a hlavně díky tvaru a váze se dobře ovládá. Strašně se mi líbí a ostatním také, ta promyšlenost složení z laptomu do tabletu, vždycky když to předvedu, tak to má fakt dobrej efekt na okolí, než třeba u Lenovo Yoga. Myslím si, že tahle hybridní řada se Sony moc povedla a je dovře že jí přibyde i menší přírustek do rodiny!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze