Nejmenší Sony VAIO Fit 11A multi-flip jde do prodeje

3

Nejmenší model řady Sony VAIO Fit, 11A multi-flip, se po ukázce na konferenci CES konečně dostává do prodeje. Jedná se o velmi zajímavý malý konvertibilní počítač, který patří současně mezi ty levnější modely výrobce, ale jak je u Sony zvykem, cena není tak nízká, jako u konkurence.

Počítač jménem Sony VAIO Fit 11A multi-flip jsme si již vyzkoušeli na veletrhu CES, ale počítač samotný byl ohlášen ještě předtím. Malý a relativně levný počítač se tak dostává do prodeje po měsíci a pár dnech. Proč relativně levný? Nejlevnější variantu zakoupíte za 16 300 Kč, nejdražší pak za 27 500 Kč, což není sice nejnižší cenovka ve světě přenosných počítačů, ale Sony je známo vysokými cenami.

Několik barevných variant

Na výběr je mnoho variant. Mezi procesory nalezneme 4 čtyřjádrové modely Intel Celeron a Pentium. Jedná se o architekturu Bay Trail a díky tomu je snížena cena jak procesoru, tak samotného výrobku. Procesoru asistují buď 2 nebo 4GB operační paměti, které nelze rozšířit. Displej má 11,6 palců, hezké rozlišení 1 920 × 1 080 a je vybaven digitizérem N-Trig, takže lze použít stylus.

Bližší pohled na počítač

Dle Sony by se měla dostat do prodeje i varianta s procesory Intel Core i7, ale jako první se do světa podívají varianty s procesory Bay Trail-M. Počítač si můžete nakonfigurovat v oficiálním obchodě Sony Online a na výběr je opravdu mnoho možností, mezi které patří i barevné varianty. Tento počítač se vyrábí i v netradičně růžové barvě, čímž chce Sony nejspíše zacílit na dámskou část populace.

Zdroje: shop.sony.cz, liliputing.com

Diskuze ke článku
Pf
skoda toho velkeho napisu Vaio (VAJCO) na zadech, kvuli tomu sem si munule kopil ultrabook od Lenova
Aloha
Ja uz mm objednano :)
satai
Muzete nekdo z kupujicich kouknout na to, zda je na nem 32 bit UEFI nebo uz 64b? Dik.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze