Vyzkoušeli jsme Alcatel OT Idol α: kov, sklo a exkluzivní design

14

Nečekané překvapení nás čekalo na stánku Alcatelu, potažmo čínského TCL. Chystaný model One Touch Idol α, který jsme si mohli podrobně vyzkoušet, na nás totiž udělal velmi dobrý dojem. Kompletně kovové tělo, skleněná zakončení a špičkový design jsou faktory, které by mohly zapůsobit na zákazníky. Přečtěte si naše první dojmy a podívejte se na podrobný videopohled.

Alcatel One Touch Idol α (Alpha) je sice zatím ve stádiu prototypu a Alcatel je na stánku pečlivě střeží pod ochranným sklem, my jsme si ho ale mohli podrobně vyzkoušet a natočit jej pro vás. A rozhodně to stálo za to, je to totiž jeden z nejhezčích telefonů současnosti.

Alcatel One Touch Idol α – první pohled z IFA 2013

Když se můžete podívat skrz telefon

Celé tělo telefonu, které je mimochodem velmi tenké a v pase měří pouze 7,5 milimetru, je z kovu. Záda jsou z velmi hezky zpracovaného kovu, stejně tak je výborně zpracovaný také boční rámeček, který je dokonce i zakřivený. Jsou do něj zakomponovány antény stejně, jako například u iPhonu.

Co je ale nejzajímavější, je zpracování horní a dolní strany telefonu, která je ze skla. Krycí sklíčko displeje plynule přechází v tyto skleněné části, které jsou nejen na okrasu, ale ve spodní části jsou do nich vyleptány popisky kapacitních tlačítek (ta už jsou mimo sklo) a také podsvětlení těchto popisků. Spodní část telefonu se rozbliká rovněž tehdy, pokud máte zmeškanou událost. Tyto skleněné části jsou poté obkrouženy seshora i zezdola kovovým rámečkem, který obíhá celý telefon. Ten je už ve fázi prototypu výborně zpracovaný a máme z něj podobně exkluzivní pocit, jako z Apple iPhonu nebo Huawei Ascend P6. To se Alcatelu opravdu povedlo.

Telefon není jen velmi hezký, ale nezklame ani výbavou. Díky tomu, že má jen 4,7palcový displej, je stále relativně kompaktní a dobře padne do ruky. Samotný displej s technologií IPS je také ucházející, i když pozorovací úhly nejsou špičkové. Potěší 13Mpx fotoaparát, který nijak nevystupuje nad okolní povrch zadní strany. Uvnitř telefonu tepe čtyřjádrový procesor a 1 GB RAM, smířit se ale budete muset pouze s 16GB vnitřní pamětí. Ani baterie s kapacitou 2000 mAh není na telefon s takto velkým displejem žádný zázrak. Podle slov designéra TCL, který nám telefon osobně prezentoval, ale v tomto telefonu dostal přednost design.

Telefon se začne prodávat v Číně na konci letošního roku, do Evropy dorazí začátkem roku následujícího. Cena bude podobná jako u lépe vybaveného modelu Idol X. Zde bude vyšší cenovka ospravedlněna nikoliv špičkovou výbavou, ale lepšími materiály a exkluzivním vzhledem.

Průhledná horní a spodní část - vespo se skrývají i LED diody

Technické parametry Alcatel OneTouch Idol α

Kompletní specifikace
Konstrukce138,8 × 66,6 × 7,5 mm, 117,4 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13,1 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetMediatek 6589, CPU: 4×1,21 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:50 hodin
Dostupnostbřezen 2014, 9 990 Kč
Diskuze ke článku
René
Alcatel,tomu říkám probuzení pomalu zapomenuté značky
Lukáš
Alcatel idol X bude mít "pěti VÁLCOVÝ" display? :D
sulre
Muzu se zeptat, jestli ty diody dokazou menit barvu jako u Xperii {podle obrazku...}, nebo je to jen prosta notifikacni dioda?
Petr007
Relativně kompaktní a 139mm..... . :-) Zase jedno pádlo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze