Alcatel One Touch Hero: tabletofon a originální příslušenství živě z IFA

22

Čínské TCL, které prodává telefony pod značkou Alcatel, se před veletrhem vytasilo s množstvím novinek. Rozměrově největší je One Touch Hero, šestipalcový tabletofon, který překvapí ohromujícím počtem příslušenství, které si k němu můžete připojit. Nového obra jsme vyzkoušeli a natočili pro vás i podrobný videopohled s veškerým příslušenstvím.

Alcatelu rostou křídla a snaží se konkurovat zavedeným výrobcům v mnoha oblastech. Posledním krokem je představení vlastního, špičkově vybaveného tabletofonu, který si v ničem nezadá se Samsungem nebo dalšími etalony. A navíc přináší některá neotřelá řešení.

Alcatel One Touch Hero – první pohled

Velký, větší, ...

Telefon je hodně velký, ostatně je to tabletofon, a to ještě jeden z těch větších, protože má 6palcový displej. Na druhou stranu i TCL pochopilo, že s tenkým rámečkem kolem displeje se dají srazit celkové rozměry takto velkého zařízení a Hero má opravdu minimální rámečky. Díky tomu je prakticky stejně velký, jako Galaxy Note II od Samsungu, který má o půl palce menší displej a podobně velký, jako Note 3. Celé tělo tabletofonu je kompletně plastové, zpracování je ale dobré s logem Alcatelu lze začít spojovat i poměrně povedený design.

TIP: přečtěte si kompletní představení Alcatelu One Touch Hero

Vytknout mohu snad jen vyšší hmotnost, telefon už zkrátka v ruce hodně cítíte. Na druhou stranu je nutno uznale zmínit, že Hero má opravdu hodně velký akumulátor, který by teoreticky mohl zajišťovat dobrou výdrž. Možná právě proto bude Alcatel k tomuto obrovi dodávat v balení také minitelefon. O tom ale později. Zadní strana má příjemnou soft-touch úpravu, zamrzí pak vystupující 13Mpx fotoaparát. Celkově padne Hero dobře do ruky, i když je samozřejmě rozměrově obrovský a těžký. Magnetem pro zákazníky jistě bude FullHD rozlišení displeje, který je typu IPS, ale to zdaleka nezaručuje kvalitu. Zde má displej sice poměrně dobré podání barev, ale pozorovací úhly jsou jen průměrné a na trhu rozhodně najdeme lepší IPS panely v mobilech.

Ze spodní strany se pak dá z těla telefonu vysunout stylus. Ten je výrazně lepší, než levné a nepovedené stylusy, které Alcatel přikládá k modelům Scribe. Stále má však pryžovou špičku a na stylusy S Pen, které dodává ke svým přístrojům Samsung, ještě zdaleka nemá, zejména co se přesnosti ovládání týče.

Alcatel mírně inovoval svou uživatelskou nadstavbu. Ikonky jsou jednodušší a plošší a vyhozeno bylo hlavní menu, ale pouze zdánlivě. Na pohotovostních obrazovkách sice do menu se všemi aplikacemi nenalezneme, ale švihem prstu ze spodní strany displeje doprostřed si ho můžeme zobrazit. Nové jsou také widgety, například speciální Widget Wall, do kterého si můžete přidávat jednotlivé widgety pod sebe a vlastně můžete mít všechny widgety pouze na jedné obrazovce, nasázené pod sebou. K dispozici je také nový Photo Wall, sloužící k prohlížení fotografií. Celkové vyladění prostředí běžícího na Androidu 4.2.2 a čtyřjádrovém procesoru Mediatek s 2GB RAM je celkem dobré, nikoliv však výborné. Stále se však jedná o prototyp, takže ve finálním modelu se vše určitě ještě zlepší.

Příslušenství sršící originalitou

Kouzelným prvkem na zadní straně je několik pinů, ke kterým lze připojit řadu příslušenství. A hlavně v tom tkví síla a originalita modelu Hero. TCL si totiž s příslušenstvím neskutečným způsobem vyhrálo. Co vše je k dispozici?

  • Obyčejný flip chránící displej s magnetickými okraji, takže se flip neotevře ani pokud uchopíte telefon displejem dolů. Tuto úpravu mají i všechny další flipy níže.
  • Flip s LED diodami, které po zaklapnutí ukazují hodiny nebo například hudební animace. Diody ve zhasnutém stavu nejsou vůbec vidět, a když se rozblikají, vypadá to hodně efektně. K zobrazení hodin stačí stisknout boční vypínací tlačítko, místo displeje se rozsvítí při zaklapnutém flipu právě diody na něm.
  • Flip s bezdrátovým nabíjením, který v zavřeném stavu chrání displej, pokud ho ale otevřete a překlopíte za telefon, lze jej na bezdrátové nabíječce také bezdrátově nabíjet.
  • Flip s e-papírem. Pokud v aplikaci v telefonu pro čtení e-knih zvolíte místo čtení na displeji čtení na flipu, stačí flip přiklopit na displej a můžete si číst takto knížku, posouvání stránek provádíte bočními tlačítky. Toto je hodně originální příslušenství, které šetří baterii i vaše oči.
  • Pikoprojektor – Alcatel bude prodávat k telefonu i malý pikoprojektor, který rovněž slouží jako stojánek.
  • Minitelefon – přímo k telefonu bude, v závislosti na trhu, dodáván také malý a lehký plastový telefonek s barevným displejem a klávesnicí, který je k Hero připojen přes Bluetooth. Můžete skrze něj ovládat například hudební přehrávač, zadávat zprávy, ale hlavně telefonovat. Díky tomu tak nemusíte držet mnoho minut poměrně těžký Hero u ucha.

Alcatel nás po modelu One Touch Idol α dokázal překvapit i s modelem Hero. Ten je samostatně vcelku povedeným tablefotonem, kterému případně nebude chybět ani funkcionalita dual sim a celkově zaujme výbornou výbavou v čele s FullHD displejem a 13Mpx fotoaparátem. Co ho od konkurence ale odlišuje je bohaté příslušenství, které je mnohdy i dost originální.

Alcatel One Touch Hero by se měl začít prodávat v průběhu čtvrtého čtvrtletí, cena zatím oznámena nebyla. Pokud ji ale Alcatel nepřestřelí, mohlo by se jednat o hodně atraktivní telefony pro ty, kteří hledají Android s hodně velkým dispejem.

TIP: přečtěte si kompletní představení Alcatelu One Touch Hero

Technické parametry Alcatel OneTouch Hero

Kompletní specifikace
Konstrukce157 × 81 × 8,5 mm, 177,6 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6589, CPU: 4×1,5 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor3 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2014, 10 000 Kč
Diskuze ke článku
Oliver
:D:D:D:D... "Nemusite telefonovat s touhle velkou kraaavou..." :D:D...

:D... Pane redaktore vy ste ma teda dobre rozosmiali :D.... Uplne som si to zivo predstavil (budem trosku prehanat :) ).... niekolko tvrdych telefonatov, kopa roznych vybavovaciek a vyjednavani aby ste mohli spravit zaberi z VIP zony Alkatelu, pridete v obleku potrasiete si rukami, vsetci ste zdvorili, a potom vo videopohlade zadelite takuto hlasku...... :D....

To bolo proste tak spravne podane :D... Fakt som sa pobavil, snad sa dockam podobne uprimnych hlasok aj nadalej :D
anawarr.cz
telefon neurazí, ale příslušenství mě nadchlo. jinak, takto si představuji "speciál" z berlína. (oproti jiným serverům)
lte
Procesor od Mediateku, takze dalsi tuctovy mobil bez podpory LTE :-(
Lubomír Sopůšek
Lubomír Sopůšek
Ten e-ink flip chci, nebudu muset všude tahat kindle :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze