Vyšší rychlosti a více dat. O2 od 15. září vylepší své mobilní tarify

6
Vyšší rychlosti a více dat. O2 od 15. září vylepší své mobilní tarify
Fotografie: O2
  • Nově bude podpora 5G součástí všech tarifů
  • Tarif Neo Bronzový navýší rychlost čtyřnásobně
  • Přibude tarif Neo Bronzový s neomezeným datovým limitem

Počínaje středou 15. září začne O2 nabízet vylepšené tarify NEO a FREE+. Zákazníci si mohou vybrat přesně podle svých potřeb mezi různými objemy dat nebo rychlostmi připojení.

NEO tarify: liší se rychlostí

Nabídka tarifů NEO se rozrostla ze čtveřice na pětici. Nově můžete narazit na tarif NEO Modrý, který za 899 Kč nabízí neomezené volání, SMS i data, avšak ta jsou limitována maximální přenosovou rychlostí 10 Mb/s. Mimochodem jde o dvojnásobnou rychlost, kterou doposud nabízí tarif NEO Bronzový. Ten od poloviny září zrychlí na 20 Mb/s, a to za 1 099 Kč. Dle operátora nejoblíbenější tarif NEO Stříbrný bude již za 1 299 Kč nabízet vše neomezeně, včetně rychlosti v síti 5G. Doposud jste se museli spokojit s 20 Mb/s. Navrch dostanete se stříbrným tarifem i 300 minut volání do zahraničí.

O2 tarify NEO
Nová nabídka tarifů NEO platná od 15. září 2021

Na vrcholu nabídky nadále zůstává dvojice NEO Zlatý a NEO Platinový. Pro domácí účely již více dostat nemůžete, a tak se liší nabídka v zahraničí. NEO Zlatý má 300 minut volání do zahraničí a 1 GB dat mimo EU v zóně Top Svět. V rámci tarifu NEO Platinový jsou to už 2 GB dat mimo EU a 1 000 minut pro volání do zahraničí.

FREE+ tarify: větší porce dat

O2 nevynechalo ani tarify FREE+, ve kterých výrazně navýšilo datové limity, ačkoliv to neplatí například pro základní tarif FREE+ Modrý, který za 549 Kč nabízí neomezené volání, SMS zprávy a 3 GB dat, což je jen o 1 GB navíc. Mnohem veselejší situace nastává u tarifu FREE+ Bronzový. Ten sice podraží o 50 Kč na 699 Kč měsíčně, ale nově nabídne 10 GB dat, což je 6GB nárůst. Stejný příplatek potkal tarif FREE+ Stříbrný, který však již nabízí slušných 20 GB, opět o 6 GB více. Vrcholný tarif FREE+ Zlatý si ponechává 60GB datový limit. U všech tarifů si budete moci užívat vymoženost v podobě 5G sítě.

O2 tarify FREE+
Nová nabídka tarifů FREE+ platná od 15. září 2021

5G všem paušálům

S novými tarify začíná O2 také automaticky zpřístupňovat 5G sítě všem paušálním zákazníkům. „U mnoha zahraničních operátorů je běžné, že 5G zpoplatňují. My jsme se rozhodli jít opačnou cestou a přístup k 5G síti nastavujeme všem zákazníkům,“ uvádí Silvia Cieslarová, ředitelka mobilního segmentu v O2 s tím, že pro využívání nejrychlejší sítě stačí mít 5G telefon a pohybovat se v pokrytí sítí páté generace.

I zákazníci, kteří si zvolili tarif s neomezenými daty a omezenou rychlostí stahování, přitom mohou využít některých výhod sítí páté generace. Kromě vysokých rychlostí stahování k nim totiž patří i rychlejší odezvy nebo daleko větší kapacita sítě. „V případě, že se bude zákazník nacházet na místě s vysokou koncentrací lidí, třeba na koncertě, a místo bude pokryté 5G, bude jeho zákaznická zkušenost s mobilním internetem lepší, bude-li na 5G síti než na 4G,“ tvrdí Cieslarová.

GO skrze platební kartu

O2 představilo nové tarify, které v sobě spojují výhody paušálu a volnost předplacené karty. „Na své si přijdou jak zákazníci, kteří využívají mobil v menší míře nebo chtějí platit jen tehdy, kdy skutečně volají, tak i ti, kteří využívají spíše data,“ vysvětluje Cieslarová s tím, že tarify je možné nově hradit platbou z karty, jak je tomu třeba u streamovacích služeb.

O2 tarify GO
Nové tarify O2 GO

Zákazníkům, kteří potřebují více dat a častěji volají, je přitom určen tarif GO 3 GB, který obsahuje 3 GB dat, 100 minut volání a 25 SMS za 299 Kč měsíčně. Pro zákazníky, kteří více datují, pak O2 připravilo tarif GO 7 GB, který zahrnuje 7 GB dat za 299 Kč. Volné minuty a data je možné čerpat po dobu 30 dní a následně se volné jednotky obnoví dobitím potřebného kreditu z platební karty.

Diskuze ke článku
Honza Čech
Honza Čech
No konečně jsme se dočkali!! Za 1300,- je to naprostá pecka a doufám, že na mě ještě tato super nabídka zbyde! Já to věděl, že ministr Mluvka to s tím 4 operátorem zvládne a data budou za pakatel a ono je to tu! Třikrát hurá!
Deny Roky
Deny Roky
Už to nehul.Doporučuji vyměnit doktora,nebo léky.
roman rychlý
roman rychlý
Super,tak levný jsem to nečekal,možná by měli přitlačit,takhle to vemou lidé útokem a určitě už ruší smlouvy se svýmy operátory.
Radovan Novák
Radovan Novák
skákal bych radostí za LTE,průmyslová zona DHL Nový Jičín s cirka 2000 zaměstnanci jede místy stále na EDGE.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze