Realme zřejmě 5. ledna odhalí 240W nabíjení. Podívejte se na samotnou nabíječku

2× aktualizováno
Realme zřejmě 5. ledna odhalí 240W nabíjení. Podívejte se na samotnou nabíječku
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Telefon by měl existovat ve dvou verzích, a to se 150W a 240W nabíjením
  • Baterie u rychleji nabíjející se verze má mít kapacitu 4 600 mAh
  • K odhalení by mohlo dojít 5. ledna

Aktualizováno 2. 1. 2023

Nejvýkonnější nabíječka mobilního telefonu by se měla ukázat již za pár dní. Výkon dosáhne 240 W a nyní došlo skrze mydrivers.com k úniku fotografií zobrazujících onu nabíječku. Dozvídáme se také, že bude nabízet napětí 20 V při proudu 12 A. Spatřit lze též nápis SuperVOOC, který sice spadá pod Oppo, avšak značky OnePlus a třeba i Realme jsou rovněž pod výrobcem Oppo a technologie navzájem sdílí.

Aktualizováno 27. 12. 2022

Realme hodlá načít rok 2023 ve velkém stylu, alespoň to naznačuje oznámení na sociální síti weibo.com. Dozvěděli jsme se, že 5. ledna hodlá čínský výrobce představit novou technologii nabíjení. To by mohlo naznačovat příchod spekulovaného modelu GT Neo 5 s 240W nabíjením. Realme by tak opět mělo nejrychleji se nabíjející telefon.

Realme

Původní informace z 6. 12. 2022

Čínští výrobci se hodlají nadále předhánět v tom, kdo nabídne nejrychleji se nabíjející mobilní telefon. Žezlo by se po Xiaomi mohlo zkraje příštího roku opět navrátit do rukou Realme. Dle informací Digital Chat station na weibo.cn, které bývají velmi často přesné, bychom se měli dočkat modelu GT Neo 5. Očekávat máme hned dvě varianty lišící se kapacitou baterie a rychlostí drátového nabíjení.

První, řekněme standardní verze, má mít baterii s kapacitou 5 000 mAh a 150W nabíjení. I to je velmi působivé a nabití celého telefonu zabere méně než půl hodinky. Ten pravý trumf se však má skrývat ve verzi se 4 600mAh baterií a podporou 240W nabíjení. Že vám tato hodnota již něco říká? Ano, v rámci prototypu ji letos prezentovala mateřská společnost Oppo. Tehdy však šlo o test se 4 500mAh baterií, kdy k nabití došlo za pouhých 9 minut.

V případě Realme GT Neo 5 je sice baterie nepatrně větší, ale rozdíl není nijak velký a lze předpokládat, že technologii 240W nabíjení výrobce nadále vylepšil. Lze tak odhadovat, že nabití bude stlačeno pod 10 minut, a tím je myšleno nabití celého telefonu. Podrobnosti o výbavě telefonu či termínu jeho představení v tuto chvíli známé nejsou.

Diskuze ke článku
Karel Kahovec
Karel Kahovec
Naposledy upraveno: 6. 12. 2022 14:25
Sorry jako, ale pořád je mnohem lepší nabíjet jednou za pár dní, než jednou za pár hodin. Pro mě i pro akumulátor.
Petr Zitka
Petr Zitka
Naposledy upraveno: 6. 12. 2022 16:21
Jasně. Výdrž neřešte a třeba na víkend do přírody sebou tahejte dvě powerbanky. Mobilní technologie jak stehno.
Rostislav Belicek
Rostislav Belicek
Měl jsem gt Master opravdu hodně nabuseny telefon bez jakýchkoliv omezení parametry odpovídaly samsungu vlakové lodi, za mne rozhodně výhra platil jsem skoro deset tisíc méně
Jan Kasik
Jan Kasik
No super konečně nabíjení , které i udrží ráno kávu teplou

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze