Z 0 na 100 % za 9 minut: přivítejte nekompromisně rychlé 240W nabíjení od Oppa

Aktualizováno o video z MWC 2022
Z 0 na 100 % za 9 minut: přivítejte nekompromisně rychlé 240W nabíjení od Oppa
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Výrobce slibuje u 150W nabíjení udržení 80 % kapacity baterie po dvojnásobném počtu nabíjecích cyklů
  • Rychlost měření byla testována u 4 500mAh baterie

Společnost Oppo na veletrhu MWC v Barceloně představila svůj nejnovější průlom v oblasti vysoce výkonného nabíjení. Bleskové 240W nabíjení SUPERVOOC dále posouvá hranice efektivity nabíjení a dokáže nabít 4 500mAh baterii na 100 % za pouhých 9 minut.

Nabito za 9 minut! Oppo představuje 240W nabíjení

Vylepšená architektura pro maximální výkon

Tým společnosti Oppo pracoval na optimalizaci softwaru na základě 150W SUPERVOOC nabíjení, které rovněž prezentoval na veletrhu MWC 2022. Přidáním vlastních nabíjecích protokolů je nabíjecí výkon 240W SUPERVOOC ve srovnání se 150W SUPERVOOC o 60 % vyšší, což výrazně rozšiřuje horní hranici současných technologií rychlého nabíjení s vysokým výkonem.

Oppo 150W nabíjení

Zvýšená bezpečnost a vysoce výkonné bleskové nabíjení

Technologie 240W SUPERVOOC díky komplexnímu přístupu k bezpečnosti adaptérů, nabíjecích kabelů a telefonu minimalizuje potenciální bezpečnostní rizika a ohrožení a poskytuje efektivní a bezpečné řešení nabíjení. Technologie 240W SUPERVOOC využívá pět bezpečnostních ochranných opatření a také speciálně upravený inteligentní řídicí čip, který řídí napětí, proud i teplotu a poskytuje tak bezpečné řešení nabíjení. Těchto pět bezpečnostních ochranných opatření je:

  • Ochrana proti přetížení adaptéru
  • Ochrana pojistky baterie
  • Vyhodnocení stavu bleskového nabíjení
  • Ochrana nabíjecího portu proti přetížení
  • Ochrana baterie proti přetížení

Kromě výše uvedeného sleduje speciální bezpečnostní čip, zda baterie mobilního telefonu není při používání poškozena vnějšími vlivy. Teplotní ochrana byla vylepšena mimo jiné i prostřednictvím 13 teplotních čidel instalovaných v telefonu, což snižuje možnost přehřátí a zabraňuje abnormálním stavům.

Oppo 240W nabíjení

100 % za 15 minut s 150W SUPERVOOC

150W nabíjení SUPERVOOC slibuje schopnost dobít 4 500mAh baterii z 1 % na 50 % za 5 minut a až na 100 % za 15 minut. 150W nabíjení SUPERVOOC s technologií Battery Health Engine (BHE) plně odpovídá přísným bezpečnostním a ochranným standardům společnosti Oppo a přináší vylepšené řešení nabíjení. Výrobce přitom slibuje, že díky technologii BHE je baterie schopna udržet 80 % původní kapacity až po 1 600 nabíjecích cyklech, což dle výrobce zdvojnásobní životnost baterií podle současných průmyslových standardů (udržet baterii na 80 % původní kapacity po 800 nabíjecích cyklech).

Oppo 150W nabíjení
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze