Vybrali jsme TOP 5 vlastností designové Motoroly Edge 40

Vybrali jsme TOP 5 vlastností designové Motoroly Edge 40
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Telefon zaujme designem, odolností i nabíjením
  • Kterých 5 vlastností považujeme za klíčové?

Ať už hledáte kvalitní hardwarovou výbavu nebo stylový design, jednou z nejzajímavějších voleb v cenové relaci do 15 tisíc korun je novinka od Motoroly s označením Edge 40. Kterých 5 vlastností tohoto smartphonu nás během testování nejvíc zaujalo?

Unikátní design s koženými zády

Podobně jako u čehokoliv jiného, i u smartphonů hraje významnou roli první dojem, který vychází především z toho, jak telefon vypadá. V případě Motoroly Edge 40 se konkrétně můžete těšit na designová záda z veganské kůže, ale také na příjemně zaoblené okraje, kovový rámeček či nízkou hmotnost 171 gramů.

Právě koženková záda pak mají oproti podstatné části konkurence velkou přednost v tom, že díky nim telefon v ruce neklouže a není je potřeba leštit. K dispozici jsou navíc hned tři barevné provedení Edge 40, a to v konzervativní černé, světlé zelené či odstín Viva Magenta z dílny Pantone. Navzdory nasazení koženkových zad Motorola nezapomněla ani odolnost vůči prachu a vodě dle certifikace IP68, za což si zaslouží pochvalu. U telefonů z podobné cenové relace stále nejde o standard.

Nabíjení drátově i bezdrátově

Oblastí, kde Edge 40 skutečně exceluje, je bezpochyby nabíjení a výdrž na nabití jako taková. Zákazníci nejenže najdou adaptér přímo v balení (které je parfémované), ale také se mohou těšit na velmi rychlé 68W drátové nabíjení, pomocí něhož lze baterii nabít z 0 na 100 % za pouhých 40 minut.

Novince neschází ani podpora 15W bezdrátového nabíjení standardem Qi, které opět není běžné ani u dražších telefonů. V neposlední řadě potěší i podpora Power Delivery u dodávaného 68W adaptéru, což znamená, že s ním lze nabíjet třeba i notebook či jinou elektroniku.

144Hz OLED displej

Zájemci o Edge 40 nebudou kromě designu rozhodně nijak strádat ani v oblasti displeje, právě naopak, neboť je na přední straně čeká 6,55" POLED panel. Kromě příjemně zaoblených boků nás potěšila 144Hz obnovovací frekvence pro zajištění maximálně plynulého pocitu z konzumace obsahu, ale i velmi vysoký maximální jas až 1 200 nitů, jenž je zárukou skvělé čitelnosti na slunci.

Pokud na telefonu rádi sledujete videa, jistě vás potěší i podpora HDR10+.

Fotoaparát s clonou f/1.4

Světelnost (či clona) fotoaparátu hraje důležitou roli, neboť její hodnota určuje to, kolik světla se dostane k samotnému senzoru. V případě Edge 40 pak výrobce vsadil na opravdu působivou clonu f/1.4, která zajistí kvalitnější noční snímky (k senzoru pronikne více světla), ale i lepší oddělení popředí od pozadí snímku. U konkurence rozhodně nejde o standard, ta se totiž pohybuje okolo hranice f/1.8.

Primární 50Mpx fotoaparát dále disponuje optickou stabilizací i vícesměrovým PDAF ostřením a je velký 1/1,55". Ve výbavě dále najdeme i 13Mpx ultraširokoúhlý objektiv s automatickým ostřením umožňujícím zachycení makro snímků, které bohužel stále není standardem ani u regulérních vlajkových modelů od renomované konkurence.

Kvalitní zvuk

Kromě displeje hraje důležitou roli také kvalita zvuku. Hlasitý přednes v tomto případě obstarává dvojice reproduktorů s podporou Dolby Atmos, které doporučujeme aktivovat, ačkoliv se na první pohled může zdát, že se jedná pouze o marketingový tahák. Telefon nezklame samotnou maximální hlasitostí, ale především kvalitou, kdy se můžete těšit na nadprůměrně hutné basy a kvalitu odpovídající takřka regulérním vlajkovým smartphonům.

Motorola Edge 40

Rozměry158,4 × 72 × 7,6 mm, 167 g
DisplejPOLED, 6,55" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 820 × 2 160 px, 30 FPS
Procesor
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 400 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze