Motorola Edge 40 boduje v rychlosti nabíjení, energii na den získá během pár minut

Motorola Edge 40 boduje v rychlosti nabíjení, energii na den získá během pár minut
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Drátové nabíjení o maximálním výkonu 68 W doplňuje 15W bezdrátová alternativa
  • Přímo v balení čeká na uživatele kabel i adaptér s podporou Power Delivery

Nová Motorola Edge 40, o jejíž stylovou edici v barevném provedení Viva Magenta (z dílny Pantone) si právě teď můžete zasoutěžit, nás v testu uchvátila hned z několika důvodů. Tak například na vyznavače originálního vzhledu čekají praktická záda v provedení z veganské kůže (přesto má zařízení kompletní odolnost dle IP68), na milovníky kvalitních displejů zase 6,55" POLED panel s obnovovací frekvencí 144 Hz a maximálním jasem až 1 200 nitů. Ti, kterým jde o hardwarovou výbavu, zase ocení čipset MediaTek Dimensity 8020. Motorola Edge 40 však nabídne kromě výše uvedeného také velmi zajímavé parametry v oblasti nabíjení.

Nabito během chvíle

Motorola Edge 40 potěší běžného uživatele už jen samotným obsahem (voňavého) balení, kde se nachází kromě pouzdra rovněž napájecí adaptér i datový/nabíjecí kabel. To je samo o sobě v době environmentálního přístupu, kdy někteří výrobci do balení nepřidávají dokonce už ani kabel, chvalitebné. Neméně nadchne výdrž navzdory na první pohled menší kapacitě baterie 4 400 mAh – není problém se dostat ani na 1,5 dne používání na jedno plné nabití.

Samotné nabíjení poté vyřeší dodávaný 68W adaptér, který podporuje standard Power Delivery, což znamená, že s ním takto vysokým výkonem můžete nabíjet i jinou kompatibilní elektroniku, jako je například počítač. To je mimochodem vcelku zásadní výhoda oproti proprietárním nabíjecím standardům některých jiných výrobců. Nabíjení je pak samo o sobě velmi svižné, za sympatických 40 minut lze nabít kompletně vybitou Motorolu Edge 40 do 100 %. Za pouhých 15 minut se lze dostat na úroveň 60 % a za půl hodinu dojde k nabití z 0 na 90 %, o čemž se můžete přesvědčit i na přiloženém nabíjecím grafu.

Co víc, Motorolu Edge 40 lze nabíjet i bezdrátově na všech nabíjecích podložkách typu Qi. Maximální výkon činí 15 W. Přestože jsou ztráty během bezdrátového nabíjení vždy vyšší než u nabíjení drátového, jedná se v dané cenové kategorii o zajímavý benefit. 15 W je pak dosavadním maximem současné generace technologie Qi, tedy nejrychlejší možné bezdrátové nabíjení ve světě tohoto standardu.

Motorola Edge 40

Rozměry158,4 × 72 × 7,6 mm, 167 g
DisplejPOLED, 6,55" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 820 × 2 160 px, 30 FPS
Procesor
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 400 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze