Volalo vám neznámé číslo, které si chcete „proklepnout“? Google vám to usnadní

Volalo vám neznámé číslo, které si chcete „proklepnout“? Google vám to usnadní
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • V beta verzi aplikace Telefon se objevila praktická vychytávka
  • Ta pomůže dohledat informace o neznámých číslech, příliš „chytrá“ však prozatím není

Zřejmě každý z nás se někdy setkal se situací, kdy mu nečekaně volalo neznámé číslo. Někteří na takovéto telefonáty z principu nereagují, jiní je okamžitě zvednou a někdo si nejprve raději zmíněné telefonní číslo „proklepne“ na internetu a poté případně zavolá nazpět. Zejména posledně zmíněná kategorie uživatelů pak s oblibou využívá aplikace, jež mají upozornit na různý spam, ať už jde o otravný telemarketing či třeba nevyžádané nabídky z autobazarů při prodeji auta a podobně. V tomto ohledu by mohla pomoci uživatelům i nová funkce od Googlu, která se objevila v beta verzi aplikace Telefon s označením 127.0.620688474, na kterou upozornil piunikaweb.com.


U této verze aplikace, která byla dostupná již v březnu v Japonsku a brzy by se mohla rozšířit celosvětově, konkrétně najdeme ve spodní liště záložku „Lookup“, v překladu tedy „Vyhledat“. Logicky by se zde nabízela funkce, která u zvoleného kontaktu v rámci zmíněné aplikace automaticky vyhledá telefonní číslo a uživatele informuje o tom, komu patří (za předpokladu, že je dohledatelné), bohužel ale takto intuitivní v tuto chvíli (alespoň v rámci beta verze) není.

Namísto toho zkopíruje telefonní číslo, podobně jako by jej mohl manuálně zkopírovat sám uživatel, a nabídne seznam aplikací se schopností vyhledávat na internetu. V případě volby prohlížeče, respektive vyhledávače, od Googlu, pak jen vloží toto číslo do řádku a uživateli ukáže seznam výsledků. Lze očekávat, že v budoucnu by Google mohl provádět zcela automatizované vyhledávání tel. čísel.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze