Vodafone spouští službu BlackBerry pro rezidentní zákazníky

8

Služby BlackBerry, zkráceně BIS a BES, u nás zatím nabízeli pouze dva operátoři - Telefonica a T-Mobile. Poslední z velké trojky nabízel pouze BES tarify pro firemní klientelu, to se však dnes změnilo. Vodafone dnes spustil službu BlackBerry Internet Service (BIS) pro fyzické osoby a malé a střední firmy, kterou nazval "Mobilní email". Jaká je nabídka Vodafone?

Vodafone označuje službu BlackBerry Internet Service jako Mobilní email. Počínaje dneškem si jí mohou aktivovat jak firemní zákazníci tak fyzické osoby, některým uživatelům se však tato služba objevila v samoobsluze již před několika dny. Podmínky BIS u Vodafone jsou velice zajímavé a svým způsobem převyšují jak T-Mobile tak Telefonicu. Řekněme si tedy nějaké detaily.

Mobilní email
BIS 315 Kč / 262,50 Kč
Limit pro stahování 600 MB

Cena: jedna cena a nic víc

Co vás bude jistě zajímat nejvíce je cena. Vodafone si za službu BIS neúčtuje nic. Ano, čtete správně - samotný balíček BIS je zdarma. Ale nejásejte předčasně, protože to samozřejmě nemůže být jen tak. Balíček BIS si totiž můžete aktivovat POUZE k tarifu Internet v mobilu Naplno (IVM Naplno). A z toho nám vychází cena, tedy 315 Kč za IVM Naplno, přičemž stávající podmínky se nemění. Máte tedy k dispozici FUP ve výši 600 MB, ale co je nejdůležitější - jsou pokryta veškerá APN. U Vodafone by se vám tak nemělo stát, že vás na konci měsíce překvapí tisícové sumy za přenesená data mimo APN BlackBerry. Po překročení 600MB limitu se pouze sníží rychlost přenosu dat na 16 kbps.

TIP! Recenze BlackBerry Playbook – Ta největší ostružina

Zatím se zdá nabídka Vodafonu když ne lepší, tak určitě srovnatelná. Musíme si totiž uvědomit, že data v BlackBerry mají mnohem menší objem - jsou komprimovaná. FUP limit 600 MB by tudíž neměl být nijak velkým omezením.

BlackBerry v roamingu

V čem však Vodafone momentálně boduje je roamingový internet. Operátor nabízí službu Vodafone Passport, kde za 177 Kč máte v cizině dostupná všechna data stejně jako doma. V ČR tedy platíte 315 Kč za IVM Naplno + BIS a pokud vycestujete, tak za 177 Kč máte i v cizině dostupných plných 600 MB dat z vašeho tarifu. Pokud to srovnáme s nabídkou Telefonicy, tak ta nabízí tarif BlackBerry Email Roaming za cenu 1080 Kč - dostanete 20 MB dat a všechno nad rámec FUP platíte po jednotlivých kB (2,40 Kč za každých započatých 100 kB). T-Mobile pak nabízí tarif T-Mobile BlackBerry Roaming a zde je situace ještě horší - za 1188 Kč získáte 15 MB dat v zahraničí a opět po překročení platíte po kB (0,72 Kč za každých 10 kB).

Vodafone BlackBerry

(fotomontáž)

BIS i pro předplacenky

A jedna perlička na závěr - vůbec poprvé si u nás můžete aktivovat službu BlackBerry i na předplacených kartách! Pokud máte předplacenou kartu Karta na míru, tak si za stejných podmínek můžete aktivovat BIS i zde. Stačí IVM Naplno za 315 Kč a k němu si zdarma aktivovat službu BIS. Bohužel služba nejde aktivovat pro Divokou kartu, ale i tak se jedná o velmi zajímavou možnost. Jediné na co si musíte dát pozor je dobít si kredit každý měsíc.

Vodafone ještě nedal detaily na své internetové stránky do sekce Osobní, můžete si je však již přečíst v sekci Živnostníci a malé firmy.. Taktéž ještě nebyla zveřejněna nabídka telefonů, momentálně však Vodafone nabízí pro firemní zákazníky modely Bold 9780, Torch 980 a Curve 8520. Stejné modely by měly být momentálně dostupné i pro residentní zákazníky. Službu si můžete aktivovat buď v samoobsluze, na infolince nebo osobně na pobočce Vodafonu.

Diskuze ke článku
sorento93
Vyzkoušeno, BIS funguje jak má ...... 177,- za internet v mobilu naplno + BIS zdarma = 177,- dohromady. Super. 600 MB jsem nikdy nepřešel ani náhodou a za tu cenu není co řešit .....

Jinak dobrý článek.
Jirka
Já myslel, že Bis nemá Fup? Když už to tak je, tak jak hodně jsou data komprimována? Nahradí to třeba Připojení na stálo s fup 3 GB?
Maquin
sorento93: 177 Kč? V článku je 315, tak teď trochu nechápu.

Podle mě je to skvělá nabídka, dlouho jsem používal svoje BB bez nějakého tarifu, teď bych o tom i uvažoval a možná i přešel z T-Mobile na Vodafone..
Ta cena internetu v zahraničí je vážně úžasná.. Jen by mě zajímalo - píšete že to jde i pro ,,předplacenkáře''... a že je nutné si hlídat dobití kreditu každý měsíc. Jak by to řešil operátor, v případě nedobití si? Pouze by službu zrušil, nebo by podnikal nějaký kroky?
sorento93
ano mám takovou cenu díky bonusům atd. oficiální cena je však 315,-

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze