VLC pro Windows Phone by mělo být konečně v srpnu

7

Už v prosinci 2012 vybral vývojářský tým VideoLan od fanoušku na Kickstarteru více než 40 tisíc liber na portaci svého oblíbeného multimediálního přehrávače VLC pro Windows Phone a Windows RT. Beta verze pro Windows RT jsme se dočkali letos v březnu, ale Windows Phone ani po 18 měsících stále není. Nyní se však zdá, že se čekání blíží ke konci.

Když jsme na konci prosince 2012 psali o chystaném VLC pro tyto platformy, byli jsme hodně optimističtí, když jsme v titulku použili slovo „brzy“. VLC pro Windows Phone je sice stále na cestě. Podle tweetu blogera s přezdívkou Nawzil však na něm jeho tvůrci z VideoLAN spolupracují přímo s Microsoftem v rámci projektu AppCampus, což je joint venture mezi společností Microsoft a Aalto University, jehož úkolem je pomáhat při vývoji aplikací pro Windows Phone. To se zdá jako velice dobrý nápad. Vydání aplikace pro Windows RT a Modern UI provázela celá řada dětských nemocí a problémů s certifikací.

VLC pro Modern UI

TIP: VLC Player je konečně ve Windows Store: vyzkoušeli jsme jej

VLC pro Windows Phone by se mělo objevit ve Store v průběhu srpna. Za tu dobu, kterou fanoušci čekají, se nicméně objevila celá řada konkurenčních přehrávačů s podporou titulků, jako je například MoliPlayer Pro. VideoLAN to tak bude mít těžké, pokud chce obnovit důvěru fanoušků pošramocenou dlouhým čekáním.

Zdroje: twitter.com, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
R
Ma niekto problem u WP 8,1 s tym, ze pri pretacani videa sa ozyva hlasite akokeb pukanie z reproduktoru ?
Cristiano Ronaldo
Ano,to mi docela vadí... Ativ S
pedro
Ale KONECNE budeme mit VLC! :D Super. Uz konecne vim, proc ten "utrpisystem" trpim. Protoze kdo nekdy necumel na film na mobilu, nejlepe v mhd, jak kdyby nezil.
Ivan
Ona existuje VLC verze pro Windows RT?? V březnu vyšla verze pro modern UI, ale nikoli pro ARM procesory.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze