VLC Player pro Windows 8/RT už tento týden, vypadá jako Zune

1

Vývoj populárního přehrávače VLC Player pro prostředí Modern UI pro Windows 8 už je skoro u konce a nyní byly uvolněny další snímky, které ukazují prostředí aplikace. To se hodně podobá aplikaci Zune, která sloužila například k synchronizaci dat s telefony obsahující Windows Phone 7.

Kvalitních multimediálních přehrávačů pro Windows RT a obecně pro prostředí Modern UI u Windows 8 není zrovna mnoho, a proto je vkládáno mnoho nadějí do přehrávače VLC Player. Na vývoji tohoto přehrávače pracuje nezisková společnost VideoLAN, která vytvořila tento přehrávač i pro řadu dalších platforem a řada uživatelů používá na Windows jeho desktopovou verzi pro režim klasické pracovní plochy.

VLC Player Modern UI

Jak je ale delší dobu známo, VideoLAN chystají i verzi pro Modern UI Windows 8/RT a práce nyní finišují. Kromě zvukového jádra upravuje VideoLAN stále i prostředí aplikace. To se nyní hodně podobá aplikaci Zune, která je hlavním synchronizačním nástroje pro telefony se staršími Windows Phone 7 a také pro multimediální přehrávače Zune. VLC by mělo být do Windows Store přidáno již tento týden.

Zdroje: microsoft-news.com, neowin.net