Apple iPhony 12 Pro (Max) možná 120Hz displej přeci jen nabídnou

aktualizováno
4
Apple iPhony 12 Pro (Max) možná 120Hz displej přeci jen nabídnou
Fotografie: phonearena.com
  • Apple má připravené 120Hz OLED displeje
  • Chybí mu však nezbytné ovladače pro správu pixelů při 120 Hz
  • Ve hře je tak počáteční uvedení s omezením na 60 Hz
  • Testovací prototyp však 120Hz displej nabízí

Aktualizováno 26. 8. 2020

Situace kolem iPhonů se poměrně dynamicky mění a přestože jsme se před dvěma dozvěděli, že Apple má zřejmě jisté problémy se 120Hz panely, dnes Jon Prosser přináší informaci, že by vše mohlo být jinak. Na uniklých screenshotech z iPhonu 12 Pro Max PVT (prototyp ověřovací výroby) můžeme vidět nastavení 120Hz displeje. Verze PVT by se měla maximálně blížit konečnému produktu, nicméně stále může Apple softwarově některé funkce odebrat.


Na druhém screenshotu je dále vidět nastavení fotoaparátů, včetně senzoru LiDAR, kterým mají být některé nové iPhony vybaveny. Jon Prosser se v dalším tweetu vyjádřil k iPhonu 12 Pro a jeho klíčovým změnám, kterých si všiml. Výřez v displeji se údajně nijak nezměnil, je tedy výrazně velký. Naopak došlo ke zmenšení zbylých rámečků kolem displeje. Vylepšena byla funkce Face ID, které nyní reaguje i ze širšího úhlu. Dokonce prý zafunguje i ve chvíli, kdy je iPhone položen na stole. Za zmínku ještě stojí, že modul se zadními fotoaparáty je zhruba o 10 % větší.


Původní informace z 24. 8. 2020

Ross Young je znám svými informacemi o chystaných produktech Apple. Jeho odhady se velmi často přesně vyplní, a proto si pozornost zaslouží i jeho aktuální příspěvek na Twitteru. Ten začíná slovy, která rozhodně nepotěší fanoušky Applu, především pak ty, kteří čekají na novou generaci iPhonů 12. Nové problémy se totiž vyskytly u očekávatelně drahého iPhonu 12 Pro.

Dle Rosse Younga má Apple již k dispozici dodávku OLED panelů se 120 Hz, jenže v praxi je zřejmě nebude možné použít. Výrobci údajně chybí potřebné ovladače integrovaných obvodů pro správu pixelů při zapnutí 120Hz obnovovací frekvence. Apple má údajně dvě možnosti. Buď příchod této varianty výrazně zpozdí, nebo ji představí pouze s 60Hz displejem, což by byla zásadní konkurenční nevýhoda, neboť konkurence již běžně nabízí 120Hz i 144Hz panely. Young však uvádí, že Apple již novinky dále odkládat nechce, lze tak očekávat, že iPhone 12 Pro bude mít OLED displej s pouze 60 Hz.

Diskuze ke článku
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Jak zpocatku??
Adam Ďuriček
Adam Ďuriček
Podle mě je možné, že tam proste bude panel který bude 120 Hz podporovat, ale bude to softwarově zamčeno a odemknuto třeba až v nějaké aktualizaci, až vyřeší ty problémy s těmi ovladači.
Martin Zálešák
Martin Zálešák
Nechcete se na ty spekulace už vys... Jednou tak, pak zas onak a stejně prd víte.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze