Nabít telefon se 4 000mAh baterií za 13 minut? Přesně to plánuje Vivo

2
Nabít telefon se 4 000mAh baterií za 13 minut? Přesně to plánuje Vivo
  • Budoucnost bude zřejmě ve znamení opravdu velmi rychlého nabíjení
  • Vivo oznámilo technologii Super Fast Charge s výkonem 120 W

Zatímco baterie v mobilních telefonech mají kapacitu přibližně stále stejnou, vylepšuje se proces, respektive rychlost jejich dobíjení. Dnes můžete využívat například Dash Charge od OnePlus s výkonem 30 W nebo rychlé nabíjení od Huawei s výkonem 40 W. Vrcholem je pak technologie SuperVOOC Flash Charge u Oppa Find X o výkonu 50 W. Tyto telefony zpravidla zcela dobijete za hodinku a kousek.

Super Fast Charge 120 W

Ještě o pořádný krok dále myslí čínský výrobce Vivo. Ten aktuálně oznámil plány na technologii Super Fast Charge, která má mít neskutečný výkon 120 W. Zařízení osazené touto technologií a baterií s kapacitou 4 000 mAh se stihne zcela nabít za pouhých 13 minut. Slabá výdrž by nás v daný moment vůbec netrápila, protože například i pětiminutový pobyt na nabíječce by v případě úplného vybití zajistil kapacitu baterie 50 %.

Samozřejmě ne vše je sluncem zalité. Takto výkonné nabíjení bude produkovat opravdu hodně odpadního tepla, které bude zatěžovat telefon i samotnou baterii. Je tudíž možné, že taková technologie má do reálného nasazení ještě poměrně daleko. Na druhou stranu podobně výkonnou nabíječku chystá také Samsung.

Diskuze ke článku
Lukes
To mi shoří barák, ne? :-D
Carda
Chudák baterie takhle ji trápit asi vivo se chce stát novým Samsungem na poli baterií :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze