Víte, kdo vyrábí displej pro nový Apple iPad mini? Samsung to není

12

Nejnovější přírůstek do rodiny Apple zařízení - nový tablet iPad mini, disponuje dotykovým displeje TFT IPS s úhlopříčkou 7,9 palce. Mezi dvorní dodavatele patří dvě společnosti LG a AU Optronics. V porovnání s větším bratříčkem iPadu standardní velikosti ovšem nedosahuje takových kvalit.

Apple iPad mini - oficiální fotografie

TIP: Recenze Apple iPad mini – Malý velikán

Na internetu se objevily informace, že mezi hlavní dodavatele zobrazovacích panelů TFT IPS patří firmy LG a AU Optronics, přičemž LG má zdaleka největší slovo. Společnost AU Optronics má totiž problém s dodávkami a tak musí miliony displejů dodávat téměř výhradně LG, přičemž v poslední době se poptávku příliš nedaří uspokojovat. Apple ve svých zařízeních preferuje dotykové panely TFT IPS a patří mezi jeho největší odběratele. Jen v tomto měsíci si Apple objednal na čtyři miliony panelů, nejvíce jich pak právě dodala divize LG Display společnosti LG.

Jste již majiteli nového iPadu mini, jak jste spokojeni se zobrazovacími schopnostmi dotykového displeje? Vadí Vám něco? Podělte se s námi o vaše postřehy a dojmy v diskuzi pod článkem níže.

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
son
Jakmile dostane retinu, jdu do něj. Moc se mi po hardwarové stránce líbí, ale nechci se přizpůsobovat horšímu displayi.
Iex
Mam ho od prvního dne vydání a jsem maximálně spokojen, upřímně řečeno velký rozdíl oprotině retině, kterou má sestra nevidím.
Tieu
Sdilim stejny nazor. Dle mne retinu nepotrebuje a pojem retina je jen reklamni tahak na iovce. Kdysi taky ipod touch 4th gen tvrdili, ze ma retinu a prislo se,ze ma horsi retinu. Tentokrat akorat nelhali no. Jinak detaily jsou hodne dobre videt a displej je jemny dostatecne. Proto lidi co pisi- kdyby mel retinu jdu do nej nechapu. Nejdriv si ho v realu prohlednete a pak teprve melte kraviny.
skejpa
Jen pro zajímavost, první retina displeje byly také od LG, takže vlastně žádná novinka...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze