Virtuální realita od Samsungu: unikly další snímky (aktualizováno)

4

Oculus Rift a Google's Cardboard mají jednu věc společnou. Tou věcí je virtuální realita, která bude asi čím dál více skloňovaným termínem, jelikož i Samsung údajně chystá svůj headset pro zobrazování virtuální reality. Ten se bude jmenovat Samsung Gear VR a je vyvíjen ve spolupráci s vývojáři Oculusu Rift.

Aktualizováno 22. 8. 2014

Veletrh IFA 2014 je již za dveřmi, představení Samsungu Galaxy Note 4 se tak kvapem blíží. Mimo nového tabletofonu má však dojít i k představení velmi zajímavého příslušenství Samsung Gear VR (kódové označení SM-R320), tedy headsetu pro rozšířenou realitu. Na internet nyní unikly zajímavé snímky toho, jak Gear VR vypadají. I když jsou snímky dosti nekvalitní, hrubou představu o jejich designu si již udělat můžeme. Žádné informace o dostupnosti této novinky zatím nemáme, těšit se však můžeme snad již brzy.

Samsung Gear VR

Původní informace z 9. 7. 2014

Na internetu koluje obrázek, na kterém je vyobrazena řada lidí s headsetem pro virtuální realitu, kteří „žijí“ na křesle bez nutné interakce s lidmi. Takový obrázek nemusí být daleko od pravdy a projekty jako Oculus Rift tomu napomáhají. Nedávno Google představil svůj projekt Google Cardboard, který používá základnu z kartonu, do které zasadíte svůj telefon a můžete pak tuto kombinaci využívat k zobrazení virtuální reality.

Logo a vzhled Samsungu Gear VR

Do virtuálního závodu se nyní údajně přidává i Samsung se svým headsetem Samsung Gear VR, který se má společně se Samsungem Galaxy Note 4 ukázat na konferenci IFA 2014. Gear VR má používat podobný nápad jako Google Cardboard a po zasunutí telefonu do headsetu můžete využívat akcelerometr, gyroskop a výpočetní výkon telefonu pro pohánění virtuální reality. Na pravé straně Gear VR bude i dotyková ploška, pravděpodobně pro ovládání gesty. Jsme zvědavi, kam se projekt dostane a jestli bude dostupný i pro veřejnost. Více bychom se měli dozvědět na veletrhu IFA 2014

Zdroje: androidpolice.com, sammobile.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
Martin
Brýle do bazénu by Samsung
Pobavený
Rozšířená realita od Samsungu, no ta firma mě nepřestává bavit, chci dělat pro Samsung, to musí být leháro. Možná teď co jsem vstal po noční by mě napadlo lepší řešení, ale co zasmály jsme se a o to myslím i šlo, kdo by to taky nosil, že.
Honza
No snad ta virtualni realita nepobezi na Touchwizu.. :D
ach jo, zase ten samsung
v intenci samsungu poslednich par let, zoufalstvi pokracuje...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze