Virtuální realita Oculus Rift míří na Android, iOS verze nebude

2

Úspěšný startup virtuální reality Oculus Rift si získal příznivce po celém světě. Vývojáři již připravují spoustu experimentální projektů (hlavně her) a ještě před vydáním verze pro PC nás zastihla zpráva, že se chystá také odlehčená verze pro Android.

Pokud občas sledujete nadějné a úspěšné projekty na Kickstarteru, tak vám možná neunikl Oculus Rift, což je náhlavní souprava pro virtuální realitu. Zatím pouze pro počítače. V první řadě se počítá s hrami. Celé zařízení vypadá jako futuristické brýle na snowboard. Když si je nasadíte, tak uvnitř uvidíte dva displeje (pro každé oko zvlášť) a dále už klasicky klávesnicí a myší (nebo s gamepadem) ovládáte hru. Oculus zaznamenává i otáčení hlavou, takže vám hraní připadá reálnější. Prototypy jsou už dávno na světě a firma se připravuje na vydání ostré verze pro koncové zákazníky. Nadšenci už tvoří obsah a vznikají velmi zajímavé, a často experimentální, hry.

Oculus Rift

A teď to hlavní. CEO společnosti právě oznámil, že náhlavní souprava pro virtuální realitu Oculus Rift bude k dispozici také v mobilní verzi poháněné mobilním procesorem. Tyto brýle bude možno napojit na Android zařízení, takže si budete moci užit velmi pohlcující zážitek i s mobilním zařízením. Mobilní verze by měla být menší a lehčí. Zatím není známo, kdy verze pro Android vyjde, ale mělo by to být „co nejdříve po PC“. Známa není ani cena, ale počítejte s tím, že za takovou hračku si připlatíte. Otázkou zůstává, jak asi budete ovládat hru, když zároveň neuvidíte své prsty na displeji. Se systémem iOS brýle propojit nelze a verze pro jablečná zařízení se zatím nechystá.

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
630126
Všiml jsem si toho a těším se na to, jak to bude ve finále vypadat. Třeba takovej mario. :-)
Fanda
Tento článek není úplně pravdivý. Na netu koluje nesprávná informace, který rozšířil jeden web. Spotřebitelská verze Oculus Rift bude jediná svého druhu a bude podporovat obojí. Tedy, jak připojení k PC tak k mobilním zařízením s Androidem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze