Virtuál Mobil.cz se představuje: kompletní informace

BleskMobil dostává konečně přímého konkurenta. Prestižní česká mediální skupina Mafra, vlastnící mimo jiné známý server iDnes.cz, představila vlastního virtuálního operátora. Jmenovat se bude Mobil.cz a bude se snažit zasáhnout především mladé zákazníky nabídkou mobilního internetu zdarma za dobití. Podívejte se na podmínky a kompletní představení jeho nabídky.

Šnečí tempo nástupu virtuálních operátorů

V Česku stále funguje pouze jeden virtuální operátor, v říjnu roku 2012 představený BLESKmobil, i když svůj záměr virtuálního operátora spustit již oznámilo mnoho různých firem. V následujících dnech a týdnech se ale vše změní. V pondělí startuje Mobil.cz, v úterý GTS (zřejmě virtuál Havel) a další budou v rychlém sledu následovat. Pojďme se podívat na nabídku Mobil.cz, který své SIM karty již rozváží do trafik.

Co, kdo, s kým a kde?

V pořadí druhý virtuál se bude jmenovat Mobil.cz. Toto jméno se inspirovalo u známého internetového magazínu o mobilních telefonech, který skupina Mafra také vlastní.

Mobil.cz

Nový operátor bude fungovat na stejné bázi, jako konkurenční BLESKmobil, tedy Branded Reseller, a to v síti T-Mobile. V kostce to znamená asi to, že veškeré aktivity od údržby čísel, přes infolinku až po provoz webové samoobsluhy a další aktivity bude mít na starosti T-Mobile, Mafra tedy vlastně jen propůjčí svoji značku a bude se starat o veškeré aktivity spojené s reklamní kampaní a prodejem SIMkaret, fakturací a dalšími službami přímo souvisejícími s podporou a obsluhou prodeje. Mafra se tedy nakonec dohodla na spolupráci s T-Mobilem na rozdíl od BLESKmobilu, který funguje v síti Telefónicy O2. Spuštění nového operátora je naplánováno už na pondělí 13. května. Nový operátor dostane číselnou řadu začínající 730 6xx xxx.

Nabídka služeb: naláká hlavně mladé internetem zdarma

Mobil.cz přichází v oblasti hlasových (volání) a textových (SMS) služeb s totožnou nabídkou jako BLESKmobil. Za minutu hovoru (účtování 60+1) do všech sítí tedy zákazníci zaplatí 2,50 Kč, jednu SMS 1,50 Kč a MMS budou účtovány taktéž po jedné za 5,00 Kč. V případě roamingu bude platit standardní Twistová nabídka. Výraznou odlišností, na které bude nový operátor stavět, je ale datová nabídka.

Mobilní internet bude totiž u Mobil.cz zadarmo. Jak už asi tušíte, nebude to až tak úplně jednoduché. Celý princip bude postaven na pravidelném dobíjení. Vždy po jednom dobití kreditu o minimální hodnotě 200 Kč (na částce nezáleží) budete moci využívat internet v plné rychlosti s FUP limitem 200 MB zdarma. S tímto limitem budete hospodařit 30 dní. Po vyčerpání FUP se připojení k internetu nezablokuje, ale pouze zpomalí na rychlost 16 kb/s. Pokud však například už za 5 dní FUP vyčerpáte a znovu si dobijete minimálně 200 Kč, FUP se vám obnoví opět na původních 200 Kč s platností 30 dnů. Pokud je pro vás internet v mobilu důležitý a alespoň těch 200 Kč každý měsíc dobijete, má Mobil.cz oproti Bleskmobilu výraznou konkurenční výhodu v podobě internetu zdarma. A pro zvědavce - maximální rychlost internetu je 10 Mb/s, LTE nebude pro Mobil.cz (zatím) k dispozici. Uvidíme, zda bude Bleskmobil nějak reagovat.

Stejně jako BLESKmobil připravil Mobil.cz prohlížení vybraných stránek, které se nebude započítávat do FUP limitu. Respektive bude, ale do zvláštního limitu s kapacitou 500 MB, který je vzhledem ke svému jednoúčelnému použití prakticky neomezený. Konkrétně mluvíme o všech serverech rodiny iDnes.cz a televizi ÓČKO. Oproti BLESKmobilu se tedy Mobil.cz jasně vyprofiloval jako operátor pro mladou generaci od 15 do 25 let, která ze všech nejvíce ráda surfuje na internetu či využívá různé aplikace, které se bez něj neobejdou. Bude zajímavé, jestli na to bude chtít BLESKmobil (Telefónica O2) zareagovat představením nějaké podobné nabídky. Doposud totiž jeho služby ohledně mobilního internetu opravdu za moc nestojí.

Další informace o virtuálních operátorech najdete na našem tagu Virtuální operátoři.

Další informace včetně fotografií SIM karet, ukázek kompletní reklamní kampaně a také srovnání cen Mobil.cz s ostatními operátory pro vás chystáme na pondělí, kdy dojde k oficiálnímu spuštění provozu.

Diskuze ke článku
Simona
Nejsem žádná puberťačka, ale i přesto rada pokecám s kamarádkami ze školy, s kolegy z bývalé práce, s maminkou, která bydlí mimo Prahu anebo když potřebuji na něco reagovat zavolám a neřeším to. Pro mě ani ne, ale určitě pro mnohé lidi by byla zajímavá nabídka od virtuála kdyby se ve vlastní síti volalo za 0 Kč a do ostatních síti třeba za 1,50 včetně DPH, ale volat za 2,50 či jako odorik.cz za 2 Kč a do ostatních síti 1,60 Kč je o ničem, škoda slov. Na 200 MB se tak mohu tak právě vykadit ......
Jab
A jak to bude pokud si 1. den dobiji 200 kč a 2. den znovu tak budu mit na 30 dni 400 MB ?
Jan
A jak to bude pokud si 1. den dobiji 200 kč a 2. den znovu tak budu mit na 30 dni 400 MB ?
Petr
To jako chtej operatori aby kazdej clovek mel pet mobilu nebo co.Kazdej uz prece ma telefonni cislo a ne jen jedno.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze