Videorozhovor s René Keyzlarem o všem kolem Windows Phone 8

Na českém trhu se postupně začínají prodávat nové telefony s Windows Phone 8, systémem který je významnou aktualizací oproti předchozím sedmičkám a s jehož úspěchem například stojí a padá i finská Nokia, hlavní partner Microsoftu. Podívejte se na videorozhovor, ve kterém jsme si s Microsoftem popovídali právě o Windows Phone 8.

Windows Phone 7 přinesly zcela nový koncept ovládání, který se odlišuje od systémů ostatních výrobců. Novému uživatelskému prostředí Modern UI s dlaždicemi a minimalistickou grafikou věří Microsoft natolik, že se jej rozhodl použít i ve Windows 8 a samozřejmě nyní i u nástupnického systému Windows Phone 8, který běží jen na nových telefonech. Jeho jádro je zcela nové a i na venek přináší mnoho malých vylepšení, díky kterým dospěl a odstranil palčivé nedostatky svého předchůdce. Zmizel otravný Zune, přibylo Mass Storage, přes Bluetooth si lze poslat soubory, přibyly koncept zpráv a mnoho dalšího, včetně podpory HD displejů a vícejádrových procesorů nebo NFC.

Microsoft nyní doufá, že se mu podaří stále poměrně velkou uzavřeností a vyladěností poskytovat vysokou rychlost systému a spolehlivý běh, a zároveň pomocí nových funkcí a možností nalákat i náročnější uživatele, kteří předtím Windows Phone používat nechtěli nebo nemohli. Jak se mu to podaří, uvidíme už v dalších měsících. Jak to ale vidí v Microsoftu, jsme zjišťovali už nyní.

Uživatelské prostředí Windows Phone 8

V českém Microsoftu jsme natáčeli rozhovor s René Keyzlarem, který pracuje na pozici Operator Channel Lead a má na starosti mimo jiné právě Windows Phone. Zjišťovali jsme, jak je Microsoft v současnosti s Windows Phone spokojen, kdy budou případně vylepšeny ještě některé nedostatky, jakým způsobem se snaží Microsoft propagovat Windows Phone a zda plánuje také společnou propagaci s Windows 8, a také jsme se podívali trochu do budoucnosti. Do rozhovoru jsme zahrnuli i některé vaše čtenářské dotazy včetně například ožehavé otázky nemožnosti updatu stávajících Windows Phone 7.5 telefonů na Windows Phone 8.

Rozhovor s René Keyzlarem z Microsoftu o Windows Phone

Diskuze ke článku
Jakub
Super video dozvedel som sa všetko čo som potreboval vedieť (Napr.: Moja Lumia 610 bude mať ešte neaký ten Update :-))! Vďaka
mmme
AAAAaaa, otvírá se mi kudla v kapse když slyším tyhle standartní, nicneříkajíci kecy a neurčité sliby, kterých tu bylo už dost. Microsoft, potažmo její partener Nokia, regulérně podvedl zákazníky :-(
calebos
Jestli jsou vidle 8 stejnej nestabilni, na kovu zavislej, shit jako vsechny predchozi relikty od Mrkvosoftu, tak potes prsty. Jeste ve vezi 7 hnije pamet natolik, ze je treba, pri trosku narocnejsi praci(konkretne CGI), pracovni stanici radove po nekolika hodinach restartovat, aby se pamet vycistila a softy zaclay pracovat tak, jak maji ... Mrkvosoft uz si 20 let sedi na koulich a pak se divi, ze vopice Ballmeru knika svym humusnym soprankem a neni sto odargumentovat naprosto nic ...

A tenhle polystyrenovej panak tomu da jeste korunu. Kdyz to nazvu cele dle sveho mineni, tak Mrkvosoft=Monstrozni Freakshow. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze